Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Dvě zastávky nepřipadají v úvahu, tvrdí Vettel

Dvě zastávky nepřipadají v úvahu, tvrdí Vettel

Podle Němce budou piloti muset do boxů dokonce čtyřikrát.

Mistr světa Formule 1 z loňského roku Sebastian Vettel si myslí, že současné pneumatiky Pirelli budou jezdce nutit zamířit na jejich výměnu k mechanikům minimálně třikrát. Přiznal, že strategie jedné či dvou zastávek v tomto okamžiku nepřipadá v úvahu.

Samotné Pirelli již několikrát zmínilo, že vyvinulo pneumatiky, které by měly odcházet rychleji než loňské bridgestony, přičemž za cíl si dalo strategii dvou zastávek během závodu.

Vettel si nicméně myslí, že současné pneumatiky bude potřeba během závodu vyměnit více než dvakrát, přičemž očekává možná až čtyři zastávky. Rovněž se domnívá, že se kvůli novým pneumatikám výrazně změní samotné závodění.

"Pneumatiky jsou oproti loňsku velmi odlišné, ale nakonec je to stejné pro všechny," řekl Vettel. "Myslím, že se závodění změní.

Myslím, že jedna zastávka je nemožná, a v této fázi stejně tak dvě, takže se podle mě bude během závodu stavět třikrát nebo čtyřikrát. Bude to velmi zajímavé.

Otázkou je, zda to pro nás bude dobře nebo špatně. To je těžké teď říct, protože to nejdřív samozřejmě musíme zkusit a uvidíme, jak se závody vyvinou.

Na druhou stranu tu máme zadní křídlo, které by nám mělo trochu ulehčit předjíždění. Je tu hodně otázek, myslím ale, že skutečnou odpověď najdeme, až pojedeme závodit."


Pilot týmu Red Bull dodal, že si rovněž myslí, že pohyblivé zadní křídlo a KERS nebudou činit předjíždění příliš nepřirozené.

"KERS je stejný pro všechny, takže to opravdu neudělá velký rozdíl. Zadní křídlo je věc jiná, protože ho během závodu můžete použít jen na útok, nikoliv na obranu.

Jen doufám, že to neučiní předjíždění příliš jednoduché, protože pak by byly závody umělé. Uvidíme."