Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Horner je rád, že spekulace kolem Vettela utichnou

Horner je rád, že spekulace kolem Vettela utichnou

Mladý Němec se tak bude moci v klidu soustředit na obhajobu titulu.

Šéf týmu Red Bull Racing Christian Horner je rád, že mohl ukončit spekulace o možném přestupu Sebastiana Vettela do jiného týmu, když bylo dnes oficiálně oznámeno prodloužení smlouvy s mladým Němcem až do konce roku 2014.

Vettelův původní kontrakt měl vypršet na konci letošní sezóny a paddockem se šířily zprávy o možném přestupu k Ferrari. Jiné zdroje zase mluvily o tom, že o obhájce titulu má zájem Mercedes.

S podpisem nové smlouvy se však Red Bullu podařilo těchto spekulací zbavit a Vettel se tak může plně soustředit na novou sezónu.

"Je dobré mít to hotové a vyřízené před začátkem sezóny, už se začalo spekulovat o jiných týmech," řekl Horner v rozhovoru pro BBC. "Velice jsme se chtěli zbavit toho rozptylování a soustředit se na závodění."

Horner dodal, že dohodnout podmínky smlouvy s Vettelem netrvalo dlouho.

"Sebastian se uvnitř týmu cítí velice pohodlně a tým se cítí velice pohodlně s ním. Začali jsme o tom mluvit už na začátku roku a dali jsme to dohromady rychle."

Vettel je členem týmu Red Bull Formule 1 od roku 2009, logo výrobce energetických drinků však na svém overallu poprvé nosil už v roce 1998.

"Je s Red Bullem už od roku 1998, takže bylo logické tohle udělat," řekl Horner. "Bylo to jednoznačné a rychlé rozhodnutí."