Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Hamilton mírní spekulace o možném přestupu k Red Bullu

Hamilton mírní spekulace o možném přestupu k Red Bullu

"Je to výrobce nápojů, ne automobilka."

Lewis Hamilton mírní spekulace o možném budoucím přestupu k týmu Red Bull Racing, zpochybnil přitom udržení stávající formy rakouského týmu i jeho dlouhodobou budoucnost v Mistrovství světa Formule 1.

Spekulace médií o možném přestupu Hamiltona do týmu z Milton Keynes odstartoval výrok šéfa týmu Christiana Hornera, že Brit nebude šťastný, pokud zažije u McLarenu další neplodný rok. Samotný Hamilton nedávno připustil, že jeden či dva mistrovské tituly pro něj nejsou dostatečné, avšak pokud jde o Red Bull, zpochybnil jeho postavení a dlouhodobé setrvání ve Formuli 1.

"Red Bull není automobilka, jsou výrobcem nápojů," řekl Hamilton pro britský The Guardian. "Máme proti sobě výrobce nápojů a historii McLarenu/Ferrari. Nevím, jaké mají plány. Náš tým roste, aby se stal větším výrobcem, jako Ferrari, a bude tu ještě neskutečné množství času. Je to tým zrozený čistě pro závodění."

Ačkoli Red Bull v současnosti udává tempo celému závodnímu poli Formule 1, Hamilton nevěří, že si svou sílu udrží i do nadcházejících let.

"Jsem si stoprocentně jistý, že to McLaren a Ferrari nedopustí," řekl. "Nejsou tu tak dlouho jako naše týmy. Naše týmy mají postavení, které by si rády udržely. Po dlouhé roky byly vpředu McLaren a Ferrari a teď přišel nový tým, který nás srazil z vrcholu. Ale jsem si zcela jistý, že oba zmiňované týmy udělají vše, co bude v jejich silách, aby zůstaly na vrcholu."

Pokud jde o týmovou dvojici Sebastian Vettel - Mark Webber, podle Hamiltona se zřejmě nedostává u Red Bullu oběma pilotům stejného zacházení.

"Zdá se mi, že jde jasně o tým, který jede na týmovou jedničku," řekl pro The Telegraph. "Tak to vypadá zvenčí. I Mark to takto uvedl, nebo ne? Můžete usuzovat pouze z toho, co řekne a jak to vypadá zvenčí."