Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Alonsa netrápí, že v závěru nestačil na Petrova

Alonsa netrápí, že v závěru nestačil na Petrova

Ztracených bodů nelituje, Rusa nepovažuje za kandidáta na titul.

Fernando Alonso se po dnešní Velké ceně Austrálie nechal slyšet, že jej příliš netrápí skutečnost, že v závěru závodu již nestihl předjet Vitalije Petrova a posunout se tak na stupně vítězů. Ruského závodníka totiž nepovažuje za rivala v boji o titul.

Alonso se po smolném začátku, kdy byl vyhnán lehce mimo trať a propadl se na konec první desítky, prokousával polem vpřed a v závěru mílovými kroky stahoval Petrova. Na jeho předjetí už mu však nezbylo dost času.

To sice znamená, že již ve druhém závodě v řadě za sebou jeho stíhací jízda skončila za Petrovem, Alonso však říká, že důležitý je obrázek v rámci celé sezóny.

"Pro novináře je to velice zajímavý závod, když tam mají Petrova a mě, ale já jsem se díval do zrcátek, protože jsem měl rivala v boji o titul za sebou, a byl jsem rád, že mám Webbera za sebou," řekl Alonso.

"Že jsem dojel čtvrtý, ztratil jsem dnes body na Hamiltona, ztratil jsem body na Vettela, ale ohledně těch bodů na Petrova nejsem příliš znepokojený."

Protože Ferrari v Melbourne svou rychlostí nestačilo na Red Bull a McLaren, Alonso přiznal, že čtvrté místo bylo zřejmě maximem možného.

"Dnes se mi povedl obzvláště dobrý start. Jel jsem bok po boku s Buttonem, Petrov v první zatáčce zariskoval, když vytlačil Buttona na vnějšek. Button vytlačil na vnějšek mě, aby se vyhl Petrovovi, ale to nebyl problém.

Byla to zkrátka nešťastná situace, která ten můj závod příliš nezměnila, protože ho jen udělala více stresujícím, namísto toho, abych startoval z pátého místa a dojel čtvrtý jsem byl desátý a dojel čtvrtý. Jen jsem si zkrátka musel o trochu víc zapředjíždět."