Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Hamilton: "Mým úhlavním rivalem bude vždy Fernando."

Hamilton: "Mým úhlavním rivalem bude vždy Fernando."

Vzájemné zápolení bývalých kolegů přirovnal k soubojům Senna-Prost.

Ačkoli se prozatím zdá, že největším oříškem pro Lewise Hamiltona v boji o mistrovský titul sezóny 2011 bude Sebastian Vettel za volantem Red Bullu, britský jezdec označuje jako svou "nemesis" bývalého kolegu z McLarenu, Fernanda Alonsa. Jejich vztah přirovnal k památnému zápolení Ayrtona Senny s Alainem Prostem.

"Stále si myslím, že mým úhlavním a nejbližším rivalem bude vždy Fernando," spustil Hamilton pro britský Guardian. "Důvodem je jednoduše má minulost, když jsem začínal. Vnímám ho jako svého Prosta, kdybychom byli Prost a Senna. Pokud byste mi řekli 'vyber si, kým chceš být', vybral bych jednoznačně Ayrtona. A jeho (Fernanda) zřejmě zvolil jako Prosta."

Neměl by však jeho úhlavním nepřítelem v současnosti být úřadující šampion Vettel?

"Nemyslím si," odvětil Hamilton. "Pokud bude mít nadále vůz, jako má teď, pak možná. Ale myslím, že jakmile se naše rychlost vyrovná, pak teprve uvidíme závodění. Možná, že je (Vettel) novým Mansellem? Tedy, ne že bych ho hodnotil tak vysoko jako Mansella."

Brit dále v rozhovoru potvrdil, že si je konečně opět bližší se svým otcem Anthonym Hamiltonem. Ten za ním stál po většinu jeho závodnické kariéry, avšak Hamilton se v loňském roce rozhodl opustit Anthonyho coby svého manažera a rodinné vztahy výrazně ochladly. Hamilton starší je nyní manažerem nováčka Paula di Resty.

"Tento víkend byl skvělý, se svým otcem jsem strávil spoustu času," pokračoval Hamilton. "Ptal jsem se ho, jestli chce být se mnou na roštu, a odpověděl, že by hrozně rád. Byl tu prostě jako můj táta. Vždy mi byl obrovskou oporou, ale myslím, že v tom býval i stres. Tentokrát to bylo něco jako prosté 'jsem hrdý na to, že tě tam můžu vidět' a to bylo fantastické. Opravdu skvělé. Věci si mají dost dobře."