Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Mít Hamiltona vedle Vettela by nefungovalo, tvrdí Horner

Mít Hamiltona vedle Vettela by nefungovalo, tvrdí Horner

Podle šéfa Red Bullu by se opakovala situace od McLarenu z roku 2007.

Šéf týmu Red Bull Christian Horner znovu popřel spekulace o tom, že by měl zájem o služby Lewise Hamiltona, když řekl, že by nebylo moudré Brita angažovat do stejného týmu se Sebastianem Vettelem.

Když se McLaren v předsezónních testech trápil se svou výkonností, vynořily se zprávy o tom, že by slabší forma týmu z Wokingu mohla Hamiltona přimět poohlížet se po jiných možnostech.

Horner však včera v rozhovoru s novináři na Silverstonu, kde navštívil nově zkonstruovanou budovu boxů, řekl, že angažování Vettela a Hamiltona do jedné stáje by vedlo k podobně napjatým situacím, jakou Hamilton u McLarenu zažil v roce 2007, když byl jeho týmovým kolegou Fernando Alonso.

"Je těžké si představit, jak byste mohli mít dva jezdce kalibru Lewise a Sebastiana pod jednou střechou," řekl Horner.

"Z toho by byl oheň na střeše, jak jsme viděli u Fernanda Alonsa a Lewise. Takže my jsme spokojení s tou sestavou, kterou máme, a uvidíme, jak se věci vyvinou."

Horner zároveň popřel, že by svým tvrzením naznačoval, že vztah Vettela a Webbera funguje, protože jsou každý na jiné výkonnostní úrovni.

"Oni jsou v různých fázích své kariéry a vzájemně se doplňují. Mezi Markem a Sebem máte rozdíl jedenácti let a těch jedenáct let životních zkušeností je docela hodnotných.

V Lewisi a Sebastianovi máte dva jezdce, kteří mají mezi sebou rok nebo dva a stále jsou v raných fázích své kariéry."

Horner také dodal, že v nejbližších letech se žádná smlouva s Hamiltonem nechystá: "Lewis je úžasně obdařený jezdec. U McLarenu je evidentně spokojený. My jsme velice spokojení s tou sestavou, kterou máme.

Samozřejmě, že pokud by chtěl jezdit pro Red Bull, pak samozřejmě nelze jezdce jeho kalibru ignorovat. Ale jak jsem vyrozuměl, má víceletý kontrakt s McLarenem a já mám za to, že tam ještě nějakou chvíli bude.

U každého vztahu jezdce a týmu je třeba touha na obou stranách a to je to, proč vztahy s našimi současnými jezdci fungují tak dobře. Sebastian je s Red Bullem už od svých dvanácti let.

Ale kdo ví, do budoucna nikdy nemůžete nic vyloučit. Na obou stranách by ale musela být silná touha, aby k něčemu takovému došlo."