Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Nemít KERS, nebyly by red bully v TOP 3, říká Vettel

Nemít KERS, nebyly by red bully v TOP 3, říká Vettel

Systém rekuperace kinetické energie je v Malajsii daleko důležitější.

Sebastian Vettel souhlasí s názorem, že pokud by Red Bull neměl KERS ani v Malajsii, nebyli by nyní on, ani jeho týmový kolega Mark Webber mezi první třemi.

Red Bull se v Austrálii rozhodl systém nepoužívat, aby předešel potenciálním technickým problémům, i přesto však Vettel opanoval kvalifikaci i závod.

V Malajsii sice Vettel také vybojoval pole position, tentokrát však s náskokem pouhé desetiny sekundy před druhým Lewisem Hamiltonem.

Obhájce titulu proto na pokvalifikační tiskové konferenci pro tři nejrychlejší přiznal, že nemít KERS, nebyl by ani on, ani Webber přítomen.

"To bych řekl, rozhodně to byl až do kvalifikace náročný víkend," sdělil Vettel. "S autem jsem byl spokojený, ale nikdy jsme se nedostali do rytmu, takže včerejšek nešel tak hladce, jak jsme doufali, a i dnes ráno jsme věděli, že auto na to má, hlavní bylo věřit v něj.

Minule jsme byli kritizováni, že ho (KERS) nemáme a přijeli jsme sem a vyřešili většinu svých problémů a myslím, že kdybychom ho dnes neměli, nebyli bychom tu, ani jeden z nás, takže je to skvělý úspěch, komplimenty patří našim klukům. Spolupracujeme spolu ruku v ruce, takže jsme rádi."

Navzdory tomu, že v porovnání s dominantním výkonem v Melbourne nyní jen těsně porazil Hamiltona, Vettel řekl, že s vozem nebylo nic špatně. Němec tvrdí, že Red Bull zkrátka jen neměl perfektní den.

"Nešlo o nějaký zvlášní problém s autem, nic se neporouchalo. Nešlo to hladce, neměli jsme taková kola, jaká jsme chtěli. Trochu provoz, já jsem chyboval, takže to do sebe nezapadlo tak hezky. Nyní se soustředíme na zítřek."