Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vettel zažívá parádní vstup do sezóny

Vettel zažívá parádní vstup do sezóny

"Dva závody, dvě ze dvou. Perfektní."

Sebastian Vettel je nadšený z toho, jak se vyvíjí jeho vstup do letošní sezóny. Zatím totiž vyhrál obě úvodní velké ceny v Austrálii a Malajsii.

Němec dnes na Sepangu zvítězil stylem start-cíl a v čele průběžného pořadí šampionátu zvedl svůj náskok už na 24 bodů před nejbližším pronásledovatelem, kterým je nyní Jenson Button.

Obhájce titulu má nyní jediný cíl, přenést svou aktuální formu také do Číny a za týden se z prvenství radovat znovu.

"V první řadě si myslím, že dnes můžeme být spokojení a užít si a pokusit se udržet si tu formu, přenést ji do dalšího závodu," radoval se v cíli Vettel. "Dva závody, dvě ze dvou. Perfektní.

Nemohlo to být lepší, ale ještě nás čeká velmi dlouhá cesta. Stále je k mání spousta bodů, takže musíme zůstat nohama na zemi.

Vypadá to dobře a pokud je tohle odměna, pak není problém pracovat ještě tvrději. Zítra začíná Čína a uvidíme, jak si povedeme tam."

Vettel byl dnes nucen na značnou část závodu přestat používat systém KERS, jelikož se u něj objevily problémy. Na startu však Němec dokázal jeho výhody využít a udržet se v čele.

"Samozřejmě to nebylo plánované. Pak se KERS zase probral, takže v závodě chvíli fungoval a chvíli zase ne. Je to něco, na čem musíme pracovat.

Kdybychom dnes startovali bez KERSu, byli bychom v jiné pozici. Dal nám, co jsme potřebovali. Měli jsme malý problém, takže jsme ho vypli a on se pak zase probral.

S přihlédnutím k tomu, jak jsme zareagovali, na sebe můžeme být hrdí, nemůžeme se přestat snažit, viděli jsme, jak je to vyrovnané, mnohem vyrovnanější než v Austrálii.

Musíme tedy zůstat klidní. Já nemám obavy, kluci ví, že tohle je jediná cesta vpřed. Dnes si to všechno můžeme užívat a pak být velice hrdí."