Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Vettel věří, že havárie nebude mít vliv na zbytek víkendu

Vettel věří, že havárie nebude mít vliv na zbytek víkendu

Němcovy páteční jízdy ukončila předčasně nehoda v prvním tréninku.

Úřadující šampion Sebastian Vettel se podle svých slov nebojí, že by jeho havárie v prvním pátečním tréninku na Velkou cenu Turecka negativně ovlivnila jeho přípravy na nedělní závod.

Pilot Red Bullu na mokré trati ztratil kontrolu nad svým vozem na výjezdu ze zatáčky číslo osm a po smyku zabořil svůj monopost do bariéry. Poškození vozu bylo značné a Němec se tak na trať nepodíval ani odpoledne.

Vettel se však prý nebojí, že by nedostatek odjetých kol představoval vážnější problém pro zbytek víkendu.

"Bude to o trochu složitější, o tom není pochyb, ale nemyslím si, že to bude velký problém," řekl Vettel. "Trať známe poměrně dobře z minulých let a nakonec - suchou trať jsme měli pouze jediné odpoledne.

Uvidíme. Pro zítřek si stále věřím. Vše je otevřené. Vypadá to poměrně těsně a myslím, že to bude zítra dost napínavé."

Němec se po své havárii omluvil svým mechanikům, nejdůležitější však podle něj bylo, že se při nehodě nezranil.

"Mohli jste vidět, že jsem nemohl nic dělat, abych vozu zabránil narazit do zdi, čili myslím, že nejdůležitější věcí je, že jsem v pořádku," pokračoval.

"Bohužel jsme nemohli včas připravit vůz. Došlo tam přece jen k příliš velkému poškození. Je mi kluků líto. Omluvil jsem se, protože jsem neměl v úmyslu vůz poškodit. Ale toto je závodění a může se to stát. Myslím, že nejdůležitější je, že jsme stále tady."

Vettelův týmový kolega Mark Webber odjel o něco produktivnější pátek a jeho nasbíraná data jistě uvítá i právě Vettel.

"Samozřejmě tu bude spousta věcí, na které se bude přes noc dívat, je normální, že, když má někdo špatný den, snaží se získat, co se dá, od druhé strany garáže," řekl Australan.

Úvodní trénink byl podle Webbera vlivem povětrnostních podmínek velmi ošemetný.

"Vypadá to, že na trati jsou sekce, kde je pro pneumatiky těžké odpravit vodu, což je pro nás ošemetné. Je jednoduše smůla, že některé ze zatáček, kde se tyto problémy vyskytují, jsou velmi rychlé.

Viděli jsme mnoho chlapů, včetně mě samotného, jak měli problémy v páté zatáčce v té malé smyčce, tam je to složité, pokud je morko, tak to prostě je. Ale rozhodně se hodně učíme o pneumatikách."