Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Grosjean je na Formuli 1 připraven, tvrdí Boullier

Grosjean je na Formuli 1 připraven, tvrdí Boullier

Francouz by mohl ke konci sezóny nahradit Nicka Heidfelda.

Romain Grosjean je připraven na svou druhou šanci ve Formuli 1, říká šéf týmu Renault Eric Boullier.

Francouz se v závodech Formule 1 objevil v polovině sezóny 2009, kdy nahradil vyhozeného Nelsinha Piqueta. Díru do světa však neudělal, když ani jednou nebodoval a od roku 2010 jej vystřídal Vitalij Petrov.

Grosjean se pro letošní rok vrátil do GP2 s cílem tentokrát skutečně dosáhnout na titul, přičemž tři podniky do konce vede průběžné pořadí.

Spekuluje se přitom, že by Grosjean mohl po skončení sezóny GP2, která jede své poslední letošní závody v rámci Velké ceny Itálie v Monze, nahradit Nicka Heidfelda, jenž prý svými výkony nepřesvědčil.

Boullier připustil, že jej Grosjean svými výkony upoutal, tvrdí však, že budoucí plány týmu zatím zůstávají otevřené.

"Samozřejmě je v mém hledáčku, ano," řekl Boullier v rozhovoru pro Autosport. "V GP2 si vede velice dobře, všem ukazuje, že je vyzrálý a dost silný na to být ve Formuli 1 a já vážně věřím, že má potenciál být tu jedním z těch velkých jmen.

Jelikož jsem mu velice blízko, mohu potvrdit, že je jiný a daleko vyspělejší než před dvěma lety."

Grosjeanova šance u Renaultu pro příští rok však z velké části závisí na vývoji zdravotního stavu Roberta Kubici, Vitalij Petrov má totiž místo pro sezónu 2012 smluvně zajištěné.

Kubicův návrat byl sice před několika týdny zpochybňován, zprávy z minulých dvou týdnů však naznačují velká zlepšení. Poláka příští měsíc čeká operace lokte za účelem jeho odblokování.

Boullier přitom podotkl, že rozhodutí Renaultu bude významně záviset na Kubicově konečném stavu a schopnosti vrátit se do Formule 1.

"Čekáme, jak to bude vypadat s Robertem, kdy bude zpátky a samozřejmě jak bude zpátky," řekl Boullier. "Čekáme na něj, abychom to jasněji pochopili."