Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Grosjean: Alonso i Räikkönen chtějí být jedničkami

Grosjean: Alonso i Räikkönen chtějí být jedničkami

Oba se nikdy nevzdávají.

Romain Grosjean si myslí, že to Fernando Alonso po boku Kimiho Räikkönena nebude mít vůbec lehké. Oponuje tak Felipe Massovi, který se minulý týden vyjádřil, že týmový souboj vyhraje Fernando Alonso. Španělovou výhodou má být, že při jízdě využívá stejně svůj talent i hlavu.

Francouz ale připomíná, že i on měl možnost jezdit po boku obou mistrů světa, ale neodváží se tipovat, který z nich bude letos lepší.

"Oběma jim přeji hodně štěstí. Setkají se dvě velmi silné osobnosti a bude zajímavé sledovat, jak se jim bude společně dařit.", nezdržel se úsměvu Grosjean.

"Kimi je v některých ohledech velmi podobný Fernandovi. Oba se cítí dobře v pozici jedničky. Takže to ve Ferrari bude opravdu zajímavé."

Grosjean vidí mezi Finem a Španělem i další podobnosti: "Nikdy se nevzdávají. Kdykoliv si sednou do vozu, dostanou z něj 100 procent. Bez ohledu na to, zda je ten vůz dobrý, nebo špatný. Nezáleží jim ani na tom, zda je právě vozovka suchá, nebo mokrá."

Finský Tutun Sanomat nedávno přinesl zprávu, že se Grosjean rozchází se svým manažerem, Ericem Boullierem. S přestupem do McLarenu totiž přišel Boullier i o vedoucí funkci ve společnosti Gravity, která se zabývá především vyhledáváním a managementem mladých jezdců. Gravity je, stejně jako Lotus F1, vlastněná společností Genii a i na její čelo se po Boullierovem odchodu postavil Gerald Lopez. Finský deník ale očekává, že Lopez je na obou pozicích pouze dočasně a Boullierův náhradník by mohl být ohlášen ještě před začátkem bahrajnských testů formule 1.