Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Už je po všem, říká o bitvě o titul Button

Už je po všem, říká o bitvě o titul Button

Brit však chápe, proč se Vettel k situaci staví opačně.

Jenson Button říká, že souboj o titul se Sebastianem Vettelem je již vyřešený, přestože obhájce titulu stále odmítá toto tvrzení akceptovat.

Button je už jediným jezdcem, který má ještě alespoň matematickou šanci Vettela porazit. Jeho situace je však velice složitá, Brit by totiž musel vyhrát všechny zbývající závody sezóny a Němec už by nesměl získat ani bod.

Přestože ale všichni vědí, že Buttonovy šance jsou nyní prakticky nulové, pilot McLarenu dodává, že chápe Vettelovo jednání.

"Jsem rád, že stále mluví o tom, že je možné, že ještě mohu titul vybojovat," řekl Button. "Je asi jediným člověkem, který to tvrdí, že ještě není konec. Myslím, že Sebastian na to zřejmě nechce myslet, dokud nebude po závodě, je to velké vzrušení protnout cílovou pásku a vyhrát šampionát.

Jsem si jistý, že je to něco, na co se těší, ale nechce o tom teď diskutovat a hlavně ne teď před námi."

Button dodal, že ačkoliv je bitva o titul prakticky uzavřená, on sám je spokojený se svými letošními výkony a tvrdí, že byl v letošní sezóně co do výkonnosti lepší než v roce 2009, ve kterém vybojoval titul s týmem Brawn GP.

"Myslím, že jsem ve své vítězné sezóně jel poměrně dobře, zejména v jejím úvodu. Teď jsem rozhodně lepším jezdcem vzhledem ke zkušenostem, které jsem skrze dobré i špatné získal.

Je celkem traumatické, když bojujete o titul a rychlostně nestačíte, ale potíže, kterými procházím, a jistota v týmu, se kterým pracuji, rozhodně pomáhají mým výkonům."

Brit také tvrdí, že poté, co prodloužil smlouvu s McLarenem, bude mít v příští sezóně větší šanci Red Bull porazit.

"Jsme tak blízko boje s Red Bullem, zatím, a já myslím, že je dobré, že máme jistotu pro pár příštích let. Snad nám to pomůže poprat se s nimi v příštím roce, směrem k tomu se chceme dopracovat. Máme za sebou pár dobrých týdnů, užívám si závodění a je hezké podepsat se na tu tečkovanou čáru a zajistit se smlouvu do budoucna."

Přestože Suzuka by svým charakterem měla svědčit spíše Red Bullu, Button nevylučuje, že by se McLarenu mohlo podařit vyhrát.

"Velice rád bych tady vyhrál, tenhle okruh je stejně jako Spa a Monako takovou výzvou. Jestli jsme rychlí, nebo ne, na to si budeme muset počkat, rozhodně na to ale máme a já se těším na zábavný víkend a snad se mi tam nahoru povede dostat.

Myslím, že jsme v některých případech Red Bullu stačili, občas jsem cítil, že jsme o trochu rychlejší, ale nevyužili jsme toho, co jsme měli. V posledním závodě jsme nebyli dost rychlí na to, abychom vyhráli, Red Bull a Seb odvedli skvělou práci.

Tady je to jako ve Spa, možná s vyšším přítlakem, je to ale plynulý okruh plný středně rychlých a rychlých zatáček. Auto ve Spa fungovalo dobře a snad tomu tak bude i tady."