Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Button: "Cítil jsem, že jsem z vozu dostal všechno."

Button: "Cítil jsem, že jsem z vozu dostal všechno."

Brit je nadšený aspoň tím, jak blízko McLaren Red Bullu je.

Jenson Button po kvalifikaci na Velkou cenu Japonska přiznal, že doufal, že jeho poslední kvalifikační kolo bude stačit na zisk pole position, cítil totiž, že ze svého vozu dostal úplně všechno.

Pilot McLarenu byl dnes v Suzuce velice blízko ukončení vítězné kvalifikační šňůry Red Bullu, když na prvního Sebastiana Vettela ztratil pouhých 0,009 sekundy.

Brit, který se tak kvalifikoval na druhé místo před týmového kolegu Lewise Hamiltona, řekl, že z vozu již nešlo víc vymáčkou, přesto jej však těší, jak malá je ztráta na trati, která by Red Bullu měla vyhovovat lépe.

"Zatím je to docela dobrý víkend," řekl Button. "Jako vždycky tu velice rád jezdím, Suzuka je fenomenální okruh a když tu auto funguje, je to ideální.

Směrem ke třetí části kvalifikace jsem zrychloval a myslel si, že to poslední kolo bude stačit, ale chybělo devět tisícin, takže nestačilo.

Cítil jsem, že jsem z vozu dostal všechno. V poslední jízdě byl trochu přetáčivý, ale možná jsem tlačil až příliš. Je skvělé, že jsme tak blízko Red Bullu na okruhu, kde byl v minulosti tak dominantní."