Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Dnešní závod příslibem skvělého konce sezóny, míní Button

Dnešní závod příslibem skvělého konce sezóny, míní Button

Tři různé vozy se v cíli vešly do rozestupu dvou sekund.

Jenson Button tvrdí, že výsledek dnešní Velké ceny Japonska je příslibem pro skvělý závěr letošní sezóny, jelikož do cíle v těsném rozestupu dojely tři různé vozy.

Button v barvách McLarenu v Suzuce zvítězil s náskokem jedné sekundy před Fernandem Alonsem z Ferrari, přičemž Sebastian Vettel ve voze Red Bull skončil o další sekundu zpátky na třetím místě.

"Hodně nás to jako tým motivuje," řekl v cíli Button. "Je dobré vidět tři různá auta ve třech sekundách, ukazuje to, jak vyrovnaná Formule 1 v tuto chvíli je."

Britský závodník dnes pro McLaren získal první vítězství v kompletně suchém závodě, v letošní sezóně už to však byl jeho třetí triumf. Button proto pochválil zlepšení, které tým v nedávné době zaznamenal.

"Musím týmu velice poděkovat za zlepšení, které jsme za posledních pár závodů zaznamenali, dneska byli bezchybní, patří jim má gratulace."

Button také pogratulovat Sebastianu Vettelovi k jeho druhému mistrovskému titulu: "Myslím, že by to měl být Seb, o kom se bude mluvit, protože tenhle kluk letos odvedl dobrou práci. Jakkoli usilovně jsme se snažili, nebyli jsme schopni jej po celý rok dostihnout, takže gratuluji."

Rodák z Frome zároveň dodal, že jej vítězství v Japonsku těší obzvlášť, vzhledem k přírodním katastrofám, které zemi v březnu postihly.

"Tenhle okruh je pro nás pro všechny opravdu jedinečný. Tohle místo milujeme, takže vybojovat vítězství tady před tak úžasným japonským publikem vážně znamená hodně a my jsme fanouškům nabídli dobrou podívanou.

Tihle fanoušci vás tolik podporují, snažili jsme se udělat něco málo pro to, abychom jim pomohli a zasadili jim v mysli malou vzpomínku."