Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vettel byl v Indii nedostižný, přiznává Button

Vettel byl v Indii nedostižný, přiznává Button

"Jakmile chytil dobrý rytmus, nemohl jsem nic dělat."

Jenson Button přiznal, že nebyl dost rychlý na to, aby v dnešní Velké ceně Indie dostihl Sebastiana Vettela.

Vettel se trhl od zbytku pole hned na začátku, když využil souboje o druhé místo mezi Buttonem, Markem Webberem a Fernandem Alonsem. A přestože Button dlouho udržoval s Němcem tempo, nikdy neměl tolik navrch, aby se dostal na dostřel.

"V minulém závodě jsem se v prvním kole opravdu trápil a ztratil jsem spoustu pozic, takže jsem to chtěl tady napravit a pak jsem se zkrátka snažil držet Seba," řekl po závodě Button.

"Jeho tempo bylo dobré, neudělal žádnou chybu. Když jsem vyjel z boxů, pneumatiky byly dobré a já se cítil být konkurenceschopný, ale jakmile Seb chytil rytmus, nemohl jsem s ním nic dělat.

Pro tým jsme dnes odvedli perfektní práci a nemohl udělat nic jiného."

Button dodal, že si užil souboje s Webberem a Alonsem v prvním kole: "Start mi nepřipadal tak dobrý, ale přilnavost byla tak nízká, pak jsem byl schopen předjet v první zatáčce Fernanda, když byl trochu široký.

Věděl jsem, že musím mít dobrý výjezd ze třetí zatáčky, dobrý výjezd jsem měl a byl jsem za Markem v závěsu. On pokryl vnitřek, ale já byl dost rychlý na to, abych ho předjel zvenku.

Byla to vzrušující část závodu, pak na mě Mark osm kol zezadu velice tvrdě tlačil. Oba jsme brzdili velice, velice pozdě, já si udržel pozici a pak se mi povedlo ujet.

Byl to zábavný závod, trochu frustrující, že se mi nepodařilo dostihnout Seba. Ta rychlost nám trochu chybí, ale snad se nám v příštích dvou závodech povede udělat ten krok."

Button se také přidal k Vettelovi a Alonsovi s vyjádřením úcty k zesnulým Danu Wheldonovi a Marcovi Simoncellimu.

"Jak Seb řekl, pro všechny v motorsportu to byl náročný víkend. Minulé dva víkendy byly velice těžké vzhledem ke dvěma úmrtím, velice těžké.

Dana jsem znal odmalička, on byl tím, kterého jsme vždycky museli porazit.

Měli bychom tento první indický závod věnovat Danovi a Marcovi, velice talentovanému mladíkovi, který byl tím nejúžasnějším, koho na motorce sledovat."