Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Button příliš nevěří, že DRS pomůže předjíždění

Button příliš nevěří, že DRS pomůže předjíždění

Hlavní změny pořadí Brit očekává v boxech.

Jenson Button se obává, že ani s využitím systému DRS nebude na okruhu Yas Marina při zítřejší Velké ceně Abú Zabí snadné předjíždět.

Nechvalně se tak proslavil loňský závod, ve kterém se Fernando Alonso nebyl schopen dostat před pomalejšího Vitalije Petrova, zůstal sedmý a prohrál bitvu o titul se Sebastianem Vettelem. Letos by situaci měl pomoct systém DRS a pneumatiky Pirelli, Button je však spíše skeptický.

Pilot McLarenu před koncem dnešní kvalifikace nakrátko figuroval na první pozici, nakonec jej však překonali jeho týmový kolega Lewis Hamilton a Sebastian Vettel, Button tak odstartuje ze třetí pozice.

"Myslím, že bude těžké s DRS předjíždět," řekl Button. "Snad tomu zítra v závodě bude jinak, uvidíme, ale připadají mi (aktivační zóny DRS) tu krátké. Včera jsem zkoušel použít DRS mezi sedmou a osmou zatáčkou a ani tak jsem nebyl schopen někoho předjet.

Snad se šance naskytnou. Bude to velice dlouhý závod a bude důležité správně zvládnout několik zastávek v boxech. Nevíme, jak to bude s pneumatikami, ale určitě toho víme víc než Seb."

Button byl spokojený se svým kvalifikačním výkonem, i když přiznal, že jeho vůz trápily menší problémy s vyvážením.

"Po celý víkend jsem celkem spokojený s vyvážením, ale stále cítím, že se z vozu dá dostat víc. Snažím se to najít, měl jsem ale problémy s nervózní zádí. Před kvalifikací jsem zkusil pár věcí a na začátku kvalifikace mi to připadalo o trochu lepší.

Během kvalifikace mě však začala trápit obrovská nedotáčivost, pak jsme zkoušeli naložit víc předku, ale došly nám možnosti.

S tím kolem jsem docela spokojený a spokojený jsem i se zlepšením, které jsme udělali. V kvalifikaci toho není moc, co se dá změnit."

Button zároveň dodal, že jej příliš nepřekvapilo, že i přes vítězství McLarenu ve všech volných trénincích vyhrál kvalifikaci opět Sebastian Vettel.

"Tohle už jsme viděli, jsme velice rychlí v tréninku, pracujeme na svém programu. Není to o tom být za ten den nejrychlejší, tak to prostě je. Jedeme odlišný program, to už jsme viděli, a čekáme, že Red Bull bude rychlý.

Cítíme, že jsme konkurenceschopnější a v závodě s nimi budeme moct bojovat víc než v kvalifikaci."