Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

McLaren odmítá zvěsti o přechodu k motorům PURE

McLaren odmítá zvěsti o přechodu k motorům PURE

Stáj z Wokingu vyjádřila svou spokojenost s agregáty Mercedes-Benz.

McLaren popírá spekulace o tom, že by plánoval výměnu svého dodavatele motorů a začal v budoucnu využívat pohonné jednotky nově vzniklé společnosti PURE Craiga Pollocka.

Stáj z Wokingu byla v posledních týdnech spojována se změnou poskytovatele pohonných jednotek od roku 2014, kdy ve Formuli 1 vstoupí v platnost nová pravidla o přeplňovaných vidlicových šestiválcích, které nahradí současné atmosférické motory V8.

Ačkoliv už loni v listopadu McLaren ujišťoval, že nemá v plánu opouštět svého současného dodavatele, německý Mercedes-Benz, tehdy kvůli zprávám o přechodu k Hondě, objevují se nyní zvěsti o tom, že britský tým zvažuje nabídku PURE.

Craig Pollock, jenž se proslavil zejména jako manažer Jacquese Villeneuva, založil novou společnost, která bude od přelomového roku 2014 dodávat motory pro zákaznické týmy F1.

McLaren však jasně vyjádřil, že s PURE o dodávkách motorů nejedná, ani se na takový krok nechystá.

"McLaren už řadu měsíců nebyl s PURE v žádném kontaktu," řekl mluvčí týmu. "Navíc, kontakt, který jsme s PURE před těmi měsíci měli, byl čistě neformální povahy a šlo pouze o zdvořilé gesto."

Už loni v listopadu musel McLaren popírat přechod k jinému dodavateli motorů, tehdy byl britský tým spojován se snahami přivést zpátky do Formule 1 Hondu.

Generální ředitel týmu Jonathan Neale tehdy řekl: "To vůbec neodpovídá pravdě. My jsme velice spokojeni a užíváme si partnerství se společností Mercedes-Benz. Popravdě, nevíme přesně, jak tahle zpráva vznikla.

Já ale mohu ty spekulace ukončit a říct, že jsme zcela oddáni své spolupráci s Mercedesem. Trvá už dlouho, vynesla mnoho vítězství a titulů a dlouho může i pokračovat."

Současný kontrakt McLarenu s Mercedesem vyprší na konci roku 2015.