Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Grosjean přesvědčen o silnější sezóně 2013

Grosjean přesvědčen o silnější sezóně 2013

Francouz však zatím stále nemá podepsáno.

Romain Grosjean je přesvědčen o tom, že jej sezóna 2013 zastihne v daleko lepší formě než ta letošní. Nejprve však musí podepsat smlouvu.

Grosjean v letošním roce závodil pro tým Lotus po boku Kimiho Räikkönena. V kvalifikacích svého kolegu dokázal desetkrát porazit, v závodech však dobré výkony prokládal chybami a kolizemi a za hromadnou havárii po startu Velké ceny Belgie dokonce dostal zákaz startu v jednom závodě.

Zatímco Räikkönen tak již svou smlouvu s Lotusem prodloužil, Grosjean stále na rozhodnutí svých šéfů čeká. Rodák ze Ženevy však věří, že pokud dostane důvěru, bude schopen tým přesvědčit o správnosti jeho volby.

"Doufám, že daleko lépší," odpověděl Grosjean na dotaz, jaké výkony od sebe v roce 2013 očekává. "Obvykle je jeden rok na učení, dva na vítězství, ale ve Formuli 1 je to trochu jiné.

Je těžké říct, o kolik silnější normálně jste, protože všechny tyhle věci přes zimu strávíte a pak začnete znovu od zimních testů... my víme, kde začít, co testovat, co zlepšit.

Jednou jste nahoře, jednou dole, ale já myslím, že letos jsem se hlavně naučil desettisíckrát tolik než v minulosti."

Grosjean debutoval ve Formuli 1 v roce 2009, když v polovině sezóny nahradil vyhozeného Nelsona Piqueta jr. Vzhledem k malým zkušenostem však nezískal ani bod a v roce 2010 musel vzít zavděk účastí v závodech FIA GT, než se během roku přes seriál Auto GP vrátil do GP2, jíž o rok později vyhrál.

Francouzský závodník se domnívá, že jeho letošní výkony vylepšily pohled okolí, který po jeho účinkování v roce 2009 nebyl nejlepší.

"Myslím, že to začalo třetím místem na roštu v Melbourne, pak přišly nějaké stupně vítězů a atmosféra uvnitř mě a všechno v týmu fungovalo velice dobře. Rád s těmi kluky pracuji," řekl.

Grosjean zároveň dodal, že vzhledem ke své nezkušenosti byl letos rychlejší, než očekával.

"Myslím, že jsme byli rychlejší, než jsem čekal. Párkrát se nám nedařilo, ale myslím, že mi to pomohlo se zlepšit. Cítím se tedy daleko lépe než na začátku sezóny. Hodně jsem se toho naučil, učím se stále a hodně se také zlepšuji."