Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Button věří, že nové pneumatiky vyřeší jeho kvalifikační potíže

Button věří, že nové pneumatiky vyřeší jeho kvalifikační potíže

Brit za tři roky u McLarenu vybojoval pouze jedinou pole position.

Jenson Button je přesvědčen o tom, že se díky nové specifikaci pneumatik Pirelli v letošní sezóně nebudou opakovat kvalifikační potíže, které v minulých letech měl.

Šampion z roku 2009 za své tři roky u McLarenu vybojoval pouze jednu jedinou pole position. Vzhledem k tomu, že Lewise Hamiltona u týmu střídá Sergio Pérez, jenž má rovněž spíše průměrnou kvalifikační reputaci, objevují se obavy z toho, že McLaren letos v soubojích s časem nebude patřit mezi nejvážnější hrozby.

Button však věří, že nejnovější pneumatiky Pirelli pomohou překonat problémy, které s výkonem na jedno kolo v předchozích sezónách měl.

"Kvalifikace v některých částech loňské sezóny nebyly vůbec dobré," přiznal Button. "Stále se k tomu vracím, ve své kariéře jsem měl problémy dostat pneumatiky do správné kondice a do provozního okna.

Nevím, čím to je, musím nejspíš jezdit jinak než všichni ostatní v poli. Z loňské sezóny jsme se hodně poučili a udělali jsme nějaké kroky vpřed.

V roce 2013 budeme mít navíc pneumatiku, která mi pomáhá. Je schopna fungovat v daleko širším rozsahu teplot, takže už se těch problémů nebojím.

Novou sezónu začínáme s čistým štítem a budeme bojovat o pole position v každém závodě a bojovat o vítězství v každém závodě."

Button také podotkl, že byl během letošní zimy daleko více schopen směřovat vývoj nového vozu k obrazu svému, letošní model McLarenu by mu tak měl více vyhovovat.

"Pocity, které jsem loni získal, a vývojová křivka, po které se od loňského roku pohybujeme je dobrá pro můj jezdecký styl," řekl Button.

"Během sezóny jsem měl nějaké problémy, na McLarenu je však skvělé to, že skutečně poslouchají to, co jezdci říkají."