Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Da Costa v Číně nahradí Buemiho jako rezervní jezdec Red Bullu

Da Costa v Číně nahradí Buemiho jako rezervní jezdec Red Bullu

Švýcara tento víkend čeká vytrvalostní závod na Silverstonu.

Antonio Félix da Costa nahradí o nadcházejícím víkendu, kdy se jede Velká cena Číny, rezervního pilota Red Bullu Sebastiena Buemiho.

Člen juniorského programu týmu z Milton Keynes, který si v úvodním podniku Světové série Formule Renault 3.5 v Monze připsal vítězství, nahradí Buemiho, zatímco Švýcar pojede za tovární tým Toyoty v prvním podniku Mistrovství světa vytrvalostních závodů na britském Silverstonu.

Buemi zastává úlohu rezervního pilota Red Bullu od konce sezóny 2011, kdy přišel o místo v sesterském týmu Toro Rosso.

Pro letošní rok bude nastupovat v barvách Toyoty také v závodech FIA Mistrovství světa vytrvalostních závodů (FIA WEC). Úvodní závod na Silverstonu je však jediným, který termínově koliduje s víkendem velké ceny F1.

Da Costovi, který Buemiho nahradí, v loňské sezóně jen těsně unikl titul v seriálu GP3. Závěr sezóny však byl z jeho pohledu velmi úspěšný, když vyhrál čtyři z posledních pěti závodů Formule Renault 3.5 a radoval se také z triumfu v prestižní Velké ceně Makaa.

Po úvodním podniku letošní sezóny FR3.5 mu patří i díky vítězství v nedělním závodě třetí příčka, když má před sebou jen Stoffela Vandoorna a Kevina Magnussena.