Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Button je z návratu Hondy do Formule 1 nadšený

Button je z návratu Hondy do Formule 1 nadšený

Brit je posledním, kdo pro značku vybojoval vítězství.

Jenson Button vyjádřil své nadšení z návratu Hondy do Formule 1. Japonská automobilka oficiálně oznámila, že bude od roku 2015 týmu McLaren dodávat motory.

Britský závodník jezdil v barvách Hondy v letech 2006 až 2008, s jejími motory přitom závodil už v předchozích letech.

Button se nechal slyšet, že opětovné spojení McLarenu a Hondy je dobré také pro samotný sport.

"McLaren Honda: Vím, kolik vášně, úspěchu a hrdosti je obsaženo jen v těchto dvou slovech," řekl Button.

"Proto jsem tak nadšený z toho, co je nejen fantastickou příležitosti pro tým, ale také skvělým vývojem pro fanoušky Formule 1 a sport jako takový.

Vyrůstal jsem na tom, jak vozy McLaren-Honda závodily a vyhrávaly po celém světě, v historii Formule 1 napsaly svou vlastní slavnou kapitolu.

I dnes evokuje zobrazování těch nezaměnitelných červenobílých vozů živé vzpomínky některých z nejdramatičtějších a nejnapínavějších závodních momentů, které svět kdy viděl."

Button, jenž ve Velké ceně Maďarska roku 2006 vybojoval dosud poslední vítězství Hondy ve Formuli 1, zároveň vyzdvihl nadšení značky pro motorsport. Mistr světa z roku 2009 je přesvědčen o tom, že výzva spojená s novými přeplňovanými šestiválcovými motory je pro Hondu jako dělaná.

"S Hondou jsem už prožil dlouhý a úspěšný pracovní vztah," řekl Button. "Vím přesně, jak nadšená do motorsportu a Formule 1 zejména Honda je.

Výzva stanovená novými technickými regulemi Formule 1 poskytuje Hondě perfektní příležitost vrátit se na výsluní motoristického sportu."