Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Grosjean viní z kolize Ricciarda

Grosjean viní z kolize Ricciarda

Australan podle něj brzdil příliš brzy.

Romain Grosjean je přesvědčen o tom, že je to Daniel Ricciardo, kdo může za vzájemnou kolizi v nedělní Velké ceně Monaka. Australan prý totiž v nájezdu do šikany za tunelem brzdil příliš brzy.

Francouzský závodník má za sebou náročný víkend, nejprve dvakrát boural ve volných trénincích, poté nepostoupil ze druhé části kvalifikace a do závodu vyrážel ze třinácté pozice. Jeho závod potom ukončila kolize s Ricciardem v Nouvelle Chicane.

Grosjean byl navíc sportovními komisaři označen za viníka kolize a do následující Velké ceny Kanady si veze penalizaci odsunu o deset míst na startovním roštu.

Se svou vinou však nesouhlasí: "Jezdil jsem za ním 61 kol a on měl opravdu problémy se svými zadními pneumatikami, které se hodně drolily a neměly už vůbec žádnou přilnavost.

V tunelu jsem byl blízko za ním a pak jsem doplatil na skutečnost, že brzdil velice brzo a ještě uprostřed trati."

Grosjean však věří, že bude schopen hodit turbulentní začátek sezóny za hlavu a zlepšit své výkony do nadcházejících velkých cen.

"První tři závody sezóny byly těžké, protože jsme nemohli přijít na to, jak mi auto přizpůsobit," řekl Grosjean. "Teď, když je to vyřešené, Bahrajn byl dobrý a v Barceloně simulace ukazovaly, že budu mít v závodě na třetí místo, ale pak mě postihla mechanická závada.

V Monaku se mi nepovedla kvalifikace a když jedete na čtrnáctém místě, tak toho moc nevymyslíte. Až příliš často jsem se potkával s bariérami, ale podařilo se nám hodně zlepšit auto, takže bylo předvídatelné. Mělo by to (v Kanadě) být dobré."