Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Smlouva na příští rok je jen formalita, říká Button

Smlouva na příští rok je jen formalita, říká Button

"Chtějí mě, já tu chci být, takže tomu tak bude."

Jenson Button trvá na tom, že je jen "otázkou času", kdy bude moci potvrdit své místo u McLarenu také pro příští sezónu Formule 1.

Podle Brita je podpis nové smlouvy pouze formalitou, jelikož očekává, že si jej tým z Wokingu bude chtít ponechat také pro pátou sezónu.

"Nemyslím, že bych si měl dělat starosti z toho, že mě tu tým nechce," odpověděl Button na otázku týkající se jeho kontraktu.

"Je fakt, že smlouva pro rok 2014 zatím není podepsána, tak to je. Chtějí mě, já tu chci být, takže tomu tak bude. Je to jen otázka času.

Cítím se jako velká součást tohoto týmu a věřím, že je nám spolu dobře. Myslím, že jsem do týmu velmi dobře zapadl. Rozhodně by mi to scházelo, kdybych tu nebyl a určitě bych chyběl také jim.

Nakonec v běžném životě a každém vztahu přijde konec, ať už z jakéhokoliv důvodu. Tohle je ale velmi dobré přátelství a v uplynulých čtyřech sezónách jsme spolupracovali velmi dobře a věřím, že ještě mnohé přijde."


Pokud v příští sezóně Button skutečně zůstane ve Formuli 1, bude druhým nejstarším pilotem ve startovním poli. Podle svých slov však nezvažuje ukončení kariéry či možnosti mimo McLaren.

"Ne, ani ne. Myslím na budoucí smlouvy," odvětil na dotaz, zda začal přemýšlet o konci kariéry.

"Cítím, že odvádím velmi dobrou práci a ve většině víkendů dostávám z vozu maximum.

Mohu jen doufat, že budu jezdit na hraně a dostávat za sebe maximum. A já cítím, že to dělám, takže není důvod jít pryč nebo zkoušet něco nového. Závodění si užívám.

Víte, nejdříve by musel přijít někdo, kdo by odváděl lepší práci než já, než bych začal přemýšlet o odchodu do důchodu."