Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Grosjean: Na pódium bych si nevsadil ani za mák

Grosjean: Na pódium bych si nevsadil ani za mák

Francouz dojel po startu ze sedmnácté pozice třetí.

Romain Grosjean prozradil, že by na umístění na stupních vítězů ve Velké ceně Indie po zpackané sobotní kvalifikaci nevsadil ani za mák.

Lotus spolu s Grosjeanem špatně odhadli situaci v první části kvalifikace, když se domnívali, že budou schopni postoupit bez využití měkké směsi pneumatik. Opak byl však pravdou a Francouz uvízl na 17. pozici.

V závodě však Grosjean naplno využil strategie jediné zastávky v boxech a probojoval se na konečné třetí místo v cíli.

"Na třetí místo bych si nevsadil ani za mák," řekl v cíli nadšený Grosjean. "Auto bylo zase stejně tak dobré jako v pátek."

Grosjean zároveň poznamenal, že po nevydařeném sobotním risku nemělo pro Lotus smysl jít do nedělního závodu konzervativně.

"Závodní tempo bylo dobré a my jsme měli velice odvážnou strategii, stejně jako včera. Nebyl čas na bezpečnou taktiku. Vyplatilo se, jsme zpátky na pódiu."

Grosjean se na třetí místo dostal také díky souboji s týmovým kolegou Kimim Räikkönenem v závěru závodu. Fin se totiž trápil na výrazně opotřebovaných pneumatikách.

Při prvním pokusu o předjetí však došlo ke kontaktu a Grosjean po vyjetí trať vrátl svou pozici zpátky Räikkönenovi. Tomu bylo následně v ostré rádiové komunikaci nařízeno, aby Francouze pustil před sebe.

Grosjean však poznamenal, že strkanice nezpůsobila žádné problémy a na jeho celkové umístění nakonec neměla žádný vliv.

"Kimi byl v náročné situaci, já zaútočil po vnějšku a on mě v tu chvíli neviděl," vysvětlovat Grosjean. "Věděl jsem, že musím být opatrný kvůli motoru a (Felipe) Massa byl za mnou na daleko čerstvějších gumách.

Ztratil jsem trochu času, ale nevadí. Dobré je, že jsme na pódiu, získali jsme slušnou porci bodů a stále máme velice dobré auto pro nadcházející závody."