Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Podle Ricciarda není zatím třeba panikařit

Podle Ricciarda není zatím třeba panikařit

"Víme, co je potřeba udělat."

Nováček v sestavě Red Bullu Daniel Ricciardo je toho názoru, že tým je schopen na svém letošním voze udělat změny, aby toho v Bahrajnu jezdci natestovali více než při testech ve španělském Jerezu.

Obhájce prvenství v Poháru konstruktérů z posledních čtyř let nezačal letošní předsezónní testy vůbec dobře. Po celé čtyři dny jízd v Jerezu se jeho vůz RB10 potýkal s problémy s motorem Renault a přehříváním. Nakonec tým své účinkování skončil již v poledne závěrečného dne.

Tým se zřejmě bude muset zaměřit na změnu usazení svého motoru ve voze, zatímco Renault jakožto dodavatel motorů má za úkol vyřešit své problémy se softwarem a mapováním motoru. S tímto problémem se u motorů Renault potýkaly všechny týmy, které jej ve svých vozech mají.

Ricciardo však i přesto, že Red Bull během čtyř dnů testů dokázal zajet pouhých 21 kol (nejvíce jich zajel Mercedes - 309 - pozn. redakce), řekl, že tým z Milton Keynes zatím nepanikaří.

"Čas je na naší straně," připomněl Australan fakt, že další testy se v Bahrajnu konají až za tři týdny.

"Máme před sebou několik týdnů, což je fajn. Víme, na co tento tým má a jak tvrdě dokážou naši lidé pracovat. Mohl jsem to vidět už v předchozích letech.

Vím, jací ti lidé jsou. Slyšeli jsme i o tom, že dokážou situaci změnit rychleji než kdokoliv jiný, což mi rozhodně dává velkou dávku pozitivní energie a optimismu."


Za výhodu Ricciardo považuje fakt, že Red Bull ví, co je potřeba udělat k odstranění problémů s chlazením, které tým trápily v Jerezu.

"Pozitivem je podle mě skutečnost, že i přesto, že jsme problémy nedokázali vyřešit tady na trati, víme, co je potřeba udělat," řekl.

"K vyřešení problémů, které jsme měli, potřebujeme jen více času. Myslím, že v mysli každého z nás je to jasné."

Australan se rovněž nechal slyšet, že každý, kdo si myslí, že Red Bull bude mít takové problémy i v samotné sezóně, dělá unáhlené závěry.

"Máme nejlepší tým na světě a dokážeme zvrátit vývoj situace. Mějte na paměti, že sezóna ještě nezačala. Tím, že nyní nejezdíme, jsme neztratili žádné body.

Je před námi ještě dlouhá doba, abychom dohnali ztracený čas. Během těch mých několika kol se auto chovalo jako správný závodní vůz. Není to nic mimořádného."