Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Coulthard: Ricciardo je ve výborné pozici

Coulthard: Ricciardo je ve výborné pozici

"Všichni očekávají, že Sebastian bude vůdcem týmu."

Australana Daniela Ricciarda letos čeká jedna z největších výzev jeho života. Z juniorského Toro Rosso se dostal do mistrovského týmu a bude jezdit po boku Sebastiana Vettela.

"Má úžasnou šanci jezdit za tým, který vyhrál oba šampionáty.", vysvětluje Coulthard. "A kromě toho bude jezdit vedle kluka, který získal 4 tituly mistra světa v řadě.

Všichni očekávají, že Sebastian bude vůdcem týmu. Takže pokud bude Daniel jeho tempu stačit, udělá si dobré jméno, ale pokud by Daniel v některé velké ceně výrazně zaostával, nikdo se nad tím nebude pozastavovat. Proto si myslím, že je Daniel ve výborné pozici a nemusí pociťovat žádný tlak. To je mnohem lepší, než kdyby musel porážet týmového kolegu někde ve středu pole.

Když jsem já začínal ve Williamsu, necítil jsem žádný tlak. Viděl jsem jen příležitost."

Rodák z Perthu je podle Coultharda velmi přátelský a usměvavý chlapík, ale měl by si dávat pozor, aby ho rozdávání autogramů nerozptylovalo při práci pro tým. Pokud nebude v garáži s inženýry trávit tolik času jako Vettel, nebude prý mít šanci uspět.

Nová pravidla letos vnesli mezi týmy hodně nejistoty. Coulthard se ale z velkých změn těší: "Pokud se podíváte zpět mezi roky 1990 až 2000, tak bylo samozřejmostí, že závod dokončila jen polovina vozů. To se změnilo s převodovkami a motory, které musí vydržet několik závodů. To přimělo inženýry, aby se vybrali konzervativnějšími cestami, a kvůli tomu jsme loni nejednou viděli všechny vozy dojet až do cíle.

Myslím, že je velmi nepravděpodobné, aby se něco takového opakovalo letos v Melbourne."