Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ricciardo: Tentokrát nebyl problémem motor Renault

Ricciardo: Tentokrát nebyl problémem motor Renault

RB10 dnes zastavilo mechanické selhání.

Třetí den předsezónních testů v Bahrajnu skončil pro Red Bull předčasně kvůli problémům na voze, nikoliv na motoru Renault, řekl Daniel Ricciardo.

Australan v pátek dokázal absolvovat pouze 28 kol, přičemž v tabulce časů skončil až devátý se ztrátou 6,5 sekundy na nejrychlejšího Lewise Hamiltona z Mercedesu. Za malým množstvím najetých kilometrů během dnešního dne podle Ricciarda stál mechanický problém na voze.

Na dotaz, zda za dnešním předčasným koncem jízd Red Bullu mohlo selhání motoru, Ricciardo odpověděl: "Ne, dnes odpoledne to byl čistě mechanicky problém. Rádi bychom odjeli více kol, ale takhle to je.

Seb (Vettel) ujel (ve čtvrtek) téměř 60 kol a my na tom pomalu stavíme. Ano, dnes odpoledne jsme měli mechanický problém, proto jsme se rozhodli to pro dnešek ukončit a pro zítřejší den to opravit, takže, doufejme, zítra budeme jezdit celý den."


Red Bull během dosavadních tří dnů testů v Bahrajnu odjel 101 kol. Před dvěma týdny v Jerezu to bylo kol 31.

Provozní šéf Renaultu Remi Taffin potvrdil, že problémy, které dnes měly Red Bull a Lotus, nějak s motorem nesouvisely.

Když byl Autosportem dotázán, zda problémy, které postihly oba týmy, byly způsobeny vozem nebo motorem, Taffin odvětil: "Vím, co to bylo za problémy, ale nemohu vám to říct. Bylo to na straně týmu. My dosahujeme zlepšení, můžeme si dovolit během dne odjet velké množství kol.

Lhali bychom, kdybychom řekli, že během dne nemáme problémy, tohle jsou testy a my máme stále problémy, už ale nejsou tak zásadní jako dříve."


Ricciardo je přesvědčen, že Red Bull udělal se svým letošním vozem RB10 velký pokrok vpřed a ve Velké ceně Austrálie, úvodním závodě letošní sezóny Formule 1, bude v dobré formě.

"Od Jerezu jsme rozhodně udělali pokrok a věděli jsme, že k tomu nedojde přes noc," řekl. "Myslím, že děláme kroky, které potřebujeme dělat.

Samozřejmě to pořád nestačí, pomalu se ale přibližujeme, takže doufejme, že zítra, v příštím týdnu a v Melbourne už budeme na dobré úrovni."