Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Massa navštívil Schumachera v nemocnici

Massa navštívil Schumachera v nemocnici

Podle Brazilce reagoval drobnými pohyby úst.

Felipe Massa před odjezdem do Bahrajnu na druhou sérii předsezónních testů Formule 1 navštívil v nemocnici v Grenoblu Michaela Schumachera.

Brazilec je velmi dobrým přítelem sedminásobného mistra světa, když spolu strávili sezónu 2006 ve Ferrari jako týmoví kolegové.

Schumacher podle posledních informací i nadále zůstává ve stabilizovaném stavu a je lékaři pomalu probouzen z umělého spánku. To však může trvat i několik týdnů.

Massa se nicméně poté, co strávil u 45letého Schumachera nějaký čas, vyjádřil pozitivně.

"Vždy se snažím být optimistou," řekl. "Viděl jsem ho, mluvil jsem na něj, říkal jsem mu o všem, co jsem dělal v Jerezu, o svém voze, novém týmu a všem dalším. Mnohokrát jsem mu řekl, ať vstává... Jsem pozitivní. Myslím, že potřebujeme jen věřit. On je velmi silná osobnost, skvělý člověk a opravdu doufám, že se dokáže probudit a že si opět bude moci užívat svůj život.

Těžko říct, protože já mám nulové zkušenosti s tím, co říkají lékaři. Viděl jsem ho a byl jsem velmi šťastný, že s ním můžu strávit dlouhou dobu, mluvit na něj a snažit se mu dodávat nejlepší energii a nějak mu pomoct."


Schumacher pak podle jezdce Williamsu dokonce občas i reagoval drobnými pohyby úst a vypadal "normálně".

"Spí a byl jsem velmi pozitivní, jelikož byl normální," řekl Brazilec. "Vypadal normálně a několikrát dokonce i reagoval pohybem úst. Bylo pozitivní jej sledovat, nemám však žádné zkušenosti na to, abych něco řekl. Nejsem lékař. Když jsem jej ale viděl, tak to z mého pohledu vypadalo velmi pozitivně."