Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Ricciardo si pochvaluje zlepšení Red Bullu

Ricciardo si pochvaluje zlepšení Red Bullu

Australan v pátek dokázal odjet 66 kol.

Daniel Ricciardo má po včerejším dni testů v Bahrajnu, kdy Red Bull předvedl zatím nejlepší výkon, mnohem optimističtější vyhlídky.

Po prvním dni závěrečné série testů v Bahrajnu Australan prohlásil, že mistrovský tým "není na odpis", což v pátek potvrdil výrazným zlepšením.

Ricciardo zajel zatím nejlepší čas Red Bullu v letošních předsezónních testech na okruhu Sakhir a absolvoval téměř dvojnásobné množství kol (66) než ve čtvrtek (39).

V závěru dokázal RB10 odjet 20kolový úsek. Z pohledu časů se pak Ricciardo umístil na třetí pozici o méně než dvě desetiny za nejrychlejším mužem včerejšího dne Sergiem Pérezem z týmu Force India.

"Ve všech oblastech jsme učinili obrovský pokrok a myslím, že to nyní vypadá mnohem pozitivněji," řekl Ricciardo.

"Stále se máme hodně co učit, ale zlepšujeme se a poslední dva dny byly obrovským krokem správným směrem."

Na Jensona Buttona z McLarenu, který za Ricciardem zaostal o více než sekundu, zlepšení, kterého Red Bull dosáhl, velmi zapůsobilo.

"Jsou docela rychlí," řekl Button. "(Ricciardo) Odjel 21 kol, což už je slušná část závodu, řekl bych tak 35-40 procent.

Vždy jsme věděli, že až vyřeší své problémy, budou konkurenceschopní, musíte se jen podívat na vůz.

Jsem si jistý, že stále mají problémy, tým, který čtyřikrát vyhrál Pohár konstruktérů, ale nikdy nemůžete odepisovat. Budou konkurenceschopní. Jde jen o to, jestli to bude už v prvním, nebo až ve třetím závodě."