Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Ricciardo se nestará o srovnání s Vettelem

Ricciardo se nestará o srovnání s Vettelem

Australan bojoval o pole position, Němec neprošel do Q3.

Daniel Ricciardo podle svých slov příliš neřeší skutečnost, že v kvalifikaci na Velkou cenu Austrálie mimo jiné porazil také svého týmového kolegu, čtyřnásobného mistra světa Sebastiana Vettela.

Ricciardo v domácí kvalifikaci bojoval o pole position a nakonec nestačil pouze na Lewise Hamiltona, který byl o tři desetiny sekundy rychlejší.

Naproti tomu Vettel zažil náročnou kvalifikaci, když v její druhé části nezajel dostatečně dobrý čas na postup a musel se spokojit se třináctou pozicí. Díky penalizaci Valtteriho Bottase odstartuje do závodu ze dvanácté pozice.

"Rozhodně se na něj nedívám," řekl Ricciardo. "Jsem si jistý, že měl dnes nějaké problémy, ale zahájit sezónu postavením v první řadě, to zcela jistě udělá hodně pro vaši sebedůvěru."

Australan přiznal, že ačkoliv je druhé místo před domácími diváky obrovským povzbuzením, snaží se nenechat výsledkem příliš unést a soustředit se na samotný závod.

"Jsem opravdu nadšený, ale zároveň stále zůstávám v klidu a nohama na zemi, protože teprve zítřek se počítá," dodal Ricciardo.

"Nemá smysl jít dneska oslavovat a nesoustředit se na zítřek. Ještě pořád jsem nic nevyhrál, je tu ještě něco, co musím zvládnout a uvést se na předních příčkách.

Bylo by skvělé být tam v několika následujících víkendech a utvrdit svou pozici na špičce pole. Tohle je krok k tomuto cíli, ale ještě není vyhráno. Jsem nadšený z toho, co mě čeká, budu se o to snažit."