Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Rozhovor: Romain Grosjean

Rozhovor: Romain Grosjean

"Nepodařilo se nám odemknout celý potenciál E22."

Suverénně nejhorší vstup do sezony má za sebou tým Lotus. Nebýt penalizace, kterou za výměnu převodovky dostal Esteban Gutiérrez, startovaly by oba černo-zlaté monoposty z poslední řady. Romain Grosjean v rozhovoru netajil zklamání ale ani naději, že se situace rychle zlepší.

Jak hodnotíte dosavadní průběh víkendu?

Kromě počasí je všechno je skvělé. Samozřejmě žertuji. Tým pracoval také v noci, aby odstranil problémy, které nás trápí. Přesto jsem ve třetím tréninku nemohl absolvovat ani jedno rychlé kolo. Děláme vše, co je v našich silách a takové problémy si určitě nezasloužíme. Samozřejmě, nejsme v zrovna ideální situaci, ale snažím se zůstat optimistický a dělat vše co mohu, abych přispěl k nápravě.

Co se vám dnes přihodilo?

Naše problémy souvisejí s brzdami, tým na tom již pracuje. Situaci nám však komplikuje fakt, že v testech jsme takové problémy neměli. Navíc nevíme najít ani optimální variantu kontroly spotřeby paliva.
Problémy Red Bullu byly ústředním tématem předsezónních testů, ale zde se již jejich vozy zdají být v pořádku.

Doufáte v podobný zvrat i u E22?

Ano, to je přesně to, v co doufáme. Identifikovali jsme příčinu problémů a víme, co musíme udělat, abychom je vyřešili. Takže zůstávám optimistou.
Tým je schopen připravit skutečně rychlý stroj. Z důvodu závažných změn v předpisech jsme se sice ocitli v těžké pozici, ale uděláme vše pro to, abychom situaci zvrátili.

Za váš pomalý kvalifikační čas tedy může množství problémů, které vás trápí od prvního tréninku?

Částečně. V průběhu víkendu jsme měli problém s motorem, s ERS, s brzdami i další s elektronickým řízením brzdění. To je důvod, proč jsem neměl čas otestovat pneumatiky a hledat správné nastavení. V takové situaci těžko uděláte všechno správně a porozumíte vozu, takže se nám nepodařilo odemknout celý potenciál E22.