Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Jezdci Lotusu hodnotí australský závod pozitivně

Jezdci Lotusu hodnotí australský závod pozitivně

Ačkoliv oba odstoupili, posbírali cenná data.

Lotus postupuje správným směrem navzdory skutečnosti, že oba jeho jezdci byli nuceni odstoupit z Velké ceny Austrálie, úvodního podniku nového ročníku. Takový je názor Romaina Grosjeana.

Stáj z Enstone nestihla první předsezónní testy v Jerezu a zbytkem zimy ji provázely technické problémy. Do Melbourne tak nepřijížděla s velkými očekáváními. Oba jezdci dokonce po kvalifikaci prozradili, že jejich vozy neustále trápí nové a nové potíže.

Závod se však dlouho vyvíjel dobře a jak Grosjean, tak Pastor Maldonado byli schopni odjet poměrně vysoký počet kol. Venezuelan odstoupil v 29. kole kvůli poruše rekuperační jednotky MGU-K, Francouz zvládl o 15 kol více, než jej vyřadil stejný problém.

Navzdory dvojitému odstoupení však Grosjean hodnotí australskou velkou cenu pozitivně.

"Musíme vidět pozitiva, 44 kol pro nás všechny bylo velice užitečných, pro vůz, pro inýženýry, pro mě samotného," řekl Grosjean. "Dobrá, je špatné odstoupit, ale aspoň jsme nasbírali slušnou porci dat a můžeme se posunout vpřed.

Dnes jsme toho poznali víc než za celé zimní testy a bylo to poprvé, co jsem mohl řídit vůz, který se v každé zatáčce choval stejně. Je dobré, že kluci tvrdě pracovali na nějakých vylepšeních.

Ještě nás čeká dlouhá cesta, ale je třeba vidět pozitiva a změny, které jsme provedli, nás posunuly správným směrem."

Maldonado s Grosjeanovým názorem souhlasil a podotkl, že závod v Albert Parku předčil jeho očekávání.

"Samozřejmě si z toho odnášíme něco pozitivního, oba vozy jely v závodě docela dlouho a to je celkem důležité, v minulosti jsme nebyli schopni dát dohromady 20 kol.

Musíme se nadále snažit, měli jsme problém s motorem, ale zároveň musíme pracovat, musíme zůstat pospolu a dát ze sebe to nejlepší."