Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso ví, na čem musí Ferrari zapracovat

Alonso ví, na čem musí Ferrari zapracovat

"Neměli jsme dostatečně dobrou trakci."

Fernando Alonso prohlásil, že ví, ve kterých oblastech musí Ferrari zlepšit svůj letošní vůz Formule 1, aby stáhlo ztrátu na nejlepší týmy.

Ve Velké ceně Malajsie skončil Španěl na čtvrté pozici. Závod však následně popsal kvůli problémům s přilnavostí jako "noční můru".

Ovladatelnost na výjezdu ze zatáček a zlepšení výkonu motor přitom dvojnásobný mistr světa vidí jako dvě hlavní oblasti, na kterých musí Ferrari zapracovat, aby mohlo dotáhnout Mercedes a Red Bull.

"Neměli jsme dostatečně dobrou trakci," řekl Alonso o výkonnosti svého vozu F14 T v Malajsii. "Ztráceli jsme na výjezdech ze zatáček.

Naši trakci srovnáváme se zřejmě nejlepším vozem v tomto ohledu, kterým je Red Bull, takže ta ztráta byla více méně očekávaná.

Není tajemstvím, že z pohledu maximální rychlosti se nemůžeme srovnávat s Mercedesem. Byli nejrychlejší v Austrálii, v testech (v Bahrajnu), a také tady. Myslím, že nás čeká nějaká práce.

Do Bahrajnu s tím toho moc neuděláme, protože už za pár dní jsme zase zpátky v autě, myslím ale, že před Čínou a Španělskem je celkem jasné, co musíme nasadit na vůz a co uděláme."

V prvních dvou závodech byl Alonsovým největším soupeřem na trati Nico Hülkenberg z Force India, Španěl má však pocit, že Ferrari má potenciál na to dostat se do pozice, na kterou patří, a bojovat o titul.

"Samozřejmě to není ideální pozice pro začátek šampionátu, tým ale vynakládá obrovské úsilí, abychom se zlepšili a zlepšili naši situaci," dodal Alonso.

"Osobně bych rád bojoval o vítězství, dokud jste ale před svým týmovým kolegou, děláte něco navíc, než co lidé očekávají.

Zlepšíme se, to je jisté. Máme za sebou zatím jen dva závody. Hluboce analyzujeme oblasti, které potřebujeme. Zdají se nám být jasné a vložíme spoustu úsilí do zlepšení vozu a do toho, abychom byli co nejdříve na úrovni Mercedesu a Red Bullu. Naděje tu stále je."