Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Rozhovor: Sebastian Vettel

Rozhovor: Sebastian Vettel

Čtyřnásobný mistr světa odpovídal na otázky fanoušků.

Mezi Velkým cenami Malajsie a Bahrajnu si Sebastian Vettel našel čas odpovědět na otázky čtenářů GPUpdate: Ti byli zvědaví na jeho motivaci, vztah s Danielem Ricciardem, jeho účast na vývoji vozu i na závodní série, kterých by se chtěl jednou zúčastnit.

Který z vozů, ve kterých jste závodili v F1, se ovládal nejhůř a který naopak nejlépe?

Každá generace vozů přináší své vlastní výzvy. Nezáleží na tom, zda se vůz ovládá těžko nebo lehce, důležité je, abyste odvedli maximum a porazili své konkurenty.

Hraje jezdec důležitou roli při vývoji vozu?

Je velmi důležité, aby jezdec dokázal podat svým inženýrům kvalitní zpětnou vazbu a aby věděl říct, co potřebuje, aby mohl jezdit rychleji.

Jak se vám spolupracuje s novým týmovým kolegou?

Jsem si jistý, že mi dá ještě zabrat a já dám zabrat jemu! Ve Formuli 1 je nyní mnoho nových věcí, které nám dávají skvělou příležitost spolupracovat, stejně jako všem ostatním. Ale nakonec, což znamená v závodě, chci v první řadě porazit svého týmového kolegu.

Kdybyste měli možnost vrátit se do minulosti a zúčastnit se některé z uplynulých sezón, která by to byla?

Jistě bych se vrátil na začátek devadesátých let. To byla nejlepší éra F1. Vozy měly množství hrubé síly i dostatek přítlaku.

 

Které vítězství bylo vaším nejlepším?

 Asi moje první vítězství v F1 z roku 2008. Tehdy jsem jezdil za Toro Rosso. Rád vzpomínám na tu úžasnou atmosféru, lidi, kteří mi tleskali, když jsem šel na pódium… Byl jsem tím ohromen. Ale také rád vzpomínám na vítězství, kterým jsem získal první titul mistra světa. Každé vítězství je jiné a každé je svým způsobem speciální.

Už máte čtyři tituly mistra světa, co víc ještě chcete v F1 dosáhnout a kde berete motivaci?

Chci vyhrát více závodů, a pokud to vůz dovolí, opět bojovat o titul mistra světa. Ale obecně se motivuji ze závodu na závod. Každý závod chci vyhrát a v každém tedy musím odvést maximum. Na tom se nikdy nic nezměnilo.

Co byste dělali, kdybyste nebyli skvělým závodníkem?

Studoval bych strojírenství a pak…

Nelákají vás i jiné závodní série? Nechtěli byste si vyzkoušet i jiné závodní stroje?

Vlastně bych chtěl vyzkoušet všechno co má motor. Ale na druhé straně si tak užívám Formuli 1, že jsem nikdy nepřemýšlel nad žádnou jinou sérií. Jednoho dne bych se ale chtěl zúčastnit nějakého závodu rallye.