Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Zahraniční tisk o japonské Grand Prix

Zahraniční tisk o japonské Grand Prix

"Je to pořád on a nikdo ho nemůže zastavit," píší o Schumacherovi

Po třech závodech se italský tisk po závodě mistrovství světa formule jedna vrátil k tradičnímu tématu. V japonské Suzuce znovu zvítězil pilot Ferrari Michael Schumacher, připsal si třináctý triumf v sezoně a potvrdil pozici letošního suveréna.

Podle Gazzetty dello Sport starší z bratrů Schumacherových při závodě řádil jako tajfun Ma-on, který Japonsko o víkendu zasáhl, ale v Suzuce naštěstí žádné škody nezpůsobil.

"Schumacher, tajfun v Suzuce. Dominátor stanovil další rekord: 13 vítězství v jedné sezoně," napsal list.

Další sportovní deník Corriere dello Sport si všiml kratšího výpadku, který si německý šampion ve hvězdné sezoně dopřál.

"Schumi byl poslední tři závody na dovolené, teď je znovu zpátky.

Je to pořád on a nikdo ho nemůže zastavit," zdůraznil.

Také list La Stampa míní, že Schumacherova nadvláda ve formuli 1 hned tak neskončí. "Schumiho smlouva končí v roce 2006 a všichni mají strach, že se v dalších dvou letech skoro nic nezmění," připomněl.

Britská média si kromě tradiční nadvlády červených vozů Ferrari všímá i pokračující krize skotského jezdce Davida Coultharda. Vicemistr světa z roku 2001 naposledy vyhrál na začátku loňské sezony v Melbourne a v Suzuce po kolizi s Brazilcem Rubensem Barrichellem závod nedokončil.

Na konci letošní sezony mu končí smlouva u McLarenu, ale na konec kariéry se třiatřicetiletý Brit nechystá. "Nejsem připravený skončit. Zkusím najít angažmá pro příští rok, a pokud se mi to nepodaří, zkusím to ten další," řekl Coulthard agentuře Reuters