Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Sauber: Buď Van der Garde nebo záchrana týmu

Sauber: Buď Van der Garde nebo záchrana týmu

Platící jezdci zachránili 330 pracovních míst.

Šéfka Sauberu se dnes snažila vysvětlit, že jednostranným zrušením kontraktu s holandským závodníkem Giedo van der Gardem ochránila švýcarský tým před kolapsem.

Jak včera vysvitlo, Holanďan podal v Austrálii na Sauber žalobu. V rukou má podepsaný platný kontrakt a v pondělí se bude snažit nejvyšší soud státu Victoria přesvědčit, aby Sauberu přikázal smlouvu dodržet a pustit ho do kokpitu závodního vozu. Sauber na jedné straně uznává Van der Gardeho argumenty, ale své rozhodnutí změnit nemůže. Tým by se prý bez peněz od osobních sponzorů Felipe Nasra a Marcuse Ericssona dostal do vážných problémů.

"Nebylo by vhodné vyjadřovat se ke konkrétním detailům, jelikož v této věci bude pojednávat soud," cituje Monishu Kaltenbornovú agentura Reuters. "Podnikneme všechny kroky potřebné k ochránění naší společnosti, tohoto týmu a jeho zájmů. Ukončili jsme jeho kontrakt, ale měli jsme k tomu dobrý důvod. Udělali jsme rozhodnutí v zájmu týmu a jeho 330 zaměstnanců."

Van der Garde přitom místa u Caterhamu a Sauberu také nezískal pouze vlastními silami, má za zády vlastní sponzory. V zubech bude asi mít hlavně Švéda Marcuse Ericssona a jeho sponzora Silanna, kteří ho loni vytlačili z Caterhamu a letos ze Sauberu.