Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Čtyři motory asi nebudou McLarenu stačit

Čtyři motory asi nebudou McLarenu stačit

Boullier přiznává obavy o spolehlivost.

V sezóně 2015 na nás čeká 20 závodů (i když osud velké ceny Německa stále není jistý) a pravidla FIA říkají, že každý jezdec by během ní měl použít pouze 4 pohonné jednotky. Snížení z pěti na čtyři může být velkým problémem pro McLaren, který bude používat nové pohonné jednotky od japonské automobilky Honda. Podle Erica Boulliera, závodního ředitele McLarenu, však budou mít s tímto pravidlem problém i jiní výrobci.

"Ano, v některých ohledech je to tak," odpověděl Boullier na otázku, zda ho omezení čtyř jednotek na jednoho jezdce znepokojuje. "Spolu s Hondou jsme se od začátku připravovali s cílem, aby nám 4 pohonné jednotky stačily. Loni jsme však viděli, že některé týmy měly problém udržet se na pěti nebo dokonce šesti jednotkách. Myslím, že je to velká výzva i pro ostatní, ne jen pro nás."

Ale motor nemusí být jediným problémem McLarenu. Boullier musel uznat, že při tak malém množství kilometrů ujetých během předsezónního testování a pozornosti soustředěné na pohonnou jednotku, neměli možnost dostatečně prověřit ostatní části vozu.

"Je pravda, že máme pár problémů se spolehlivostí některých věcí kolem motoru a jelikož nám chybí testovací kilometry, asi jsme neobjevili všechny problémy na straně šasi. A dokud nemáme v pořádku motor, nemůžeme pořádně pracovat ani na voze."