Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vettel: S Mercedesem se nemůžeme srovnávat

Vettel: S Mercedesem se nemůžeme srovnávat

Stříbrné šípy mimo dosah?

Oba jezdci Ferrari mají z nového SF15-T radost. Letošní monopost bude evidentně patřit mezi širší špičku, ale Sebastian Vettel se obává, že Mercedes bude přesto hrát vyšší ligu. Noví jezdec Scuderie dosáhl v druhém tréninku třetí nejrychlejší čas, ale na svého krajana Nica Rosberga ztratil celých 7 desetin sekundy.

"Rád bych co nejvíce soupeřů udržel za svými zády, ale jsem si jistý, že Mercedes je mimo náš dosah. Musíme být realisté, ale nejdůležitější je, že jsme dnes neměli ani jeden problém," řekl čtyřnásobný mistr světa. "Všechno šlo hladce. Ani si nepamatuji, kdy jsem měl naposledy takto bezproblémový pátek. Z tohoto hlediska jsme na tom velmi dobře."

Ve Ferrari v zimě krotili očekávání. Monopost byl kvůli změnám ve vedení týmu a odkládání důležitých rozhodnutí dokončen na poslední chvíli a nové vedení si dalo za cíl dvě vítězství, která však mají přijít až na konci sezóny. Začátek sezóny nejspíš nebude zdaleka tak špatný, jak původně očekávali, ale z pátečních tréninků se toho prý moc vyčíst nedá.

"Z hlediska výkonnosti je vždy lepší být na nejvyšších příčkách tabulek, ale v F1 jsem již nějaký ten rok a vím, že v pátek nejsou důležité časy na kolo."

Vettel v loňském monopostu Ferrari nikdy neseděl, ale Kimi Räikkönen má možnost srovnání a těší ho konzistentnost nového vozu při delších stintech, i když nejprve se trochu trápil s nastavením vozu.

"Museli jsme někde začít a ve srovnání s loňským rokem je to velmi dobrý začátek. Nebyl to ideální den, nejezdil jsem dobře a nepodařilo se mi dát dohromady pořádné kolo, ale před dlouhým stintem jsme vůz změnili a myslím, že pracoval o něco lépe. Je to pozitivní, jen musíme dát všechny části skládačky dohromady."