Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Bottasův start ohrožen

Bottasův start ohrožen

Během kvalifikace trpěl velkými bolestmi zad.

Valtteri Bottas zítra možná nenastoupí na start Velké ceny Austrálie. Důvodem jsou silné bolesti zad, kterými trpěl již během dnešní kvalifikace. Jezdec právě absolvuje vyšetření v nemocnici a o jeho startu se rozhodne až zítra.
Od druhé části kvalifikace se bolest ozývala při každém brzdění a momentálně se ještě s jistotou neví, zda jde o zdravotní problém, který by ho mohl donutit vynechat závod v Austrálii nebo větší část sezóny.

"Od posledního pokusu v druhé části kvalifikace cítil při brzdění bolest zad," řekl Rob Smedley, který u Williamsu dohlíží na výkonnost vozů. "Bolest eskalovala během třetí části kvalifikace, pak zašel do zdravotnického centra, kde ho prohlédli a poslali na prohlídku do nemocnice. V tento moment nic víc nevíme. Další informace dostaneme až zítra, když se vrátí do svého hotelu a trochu si odpočine. Noc nestráví v nemocnici, vrátí se a zítra ho opět vyšetří."

Bottas prohrál kvalifikační souboj s týmovým kolegou i vozy Ferrari, ale ve světle nových informací to byl heroický výkon.

"Myslím, že musel mít velké bolesti, ale přesto na skupinku před ním, tvořenou jezdci Ferrari a Felipem, ztratil pouze 3 desetiny sekundy. Takže podal skvělý výkon."

Williams nehodlá Bottase do ničeho nutit. Rozhodnutí je na jezdci, který čeká na informace a rady lékařů.