Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Sauber: Hrozný víkend se skvělým koncem

Sauber: Hrozný víkend se skvělým koncem

První body od roku 2013.

Málokdo čekal, že švýcarský tým bude mít po skončení Velké ceny Austrálie důvod k oslavě. Sauber loni nezískal ani jeden bod a hned v prvním závodě sezóny 2015 dostal na body oba vozy a z koláče si ukousl 14bodové sousto.

Během víkendu se přitom v souvislosti se Sauberem psalo zpravidla o jeho trampotách se smlouvami a soudem s Giedo van der Gardem. Hrozilo, že tým buď bude muset van der Gardeho pustit do jednoho z vozů, nebo mu australské úřady zadrží závodní vybavení. Problém se sice nevyřešil, byl pouze odložen na později, ale v neděli tým na trati reprezentovali Felipe Nasr a Marcus Ericsson.

"Je to důkaz svědčící o naší tvrdé práci a zároveň obrovská odměna pro tým, který musel čelit nepříznivým okolnostem," řekla Monisha Kaltenborn, šéfka a spolumajitelka Sauberu. "Je to skvělý úspěch, na který musíme být hrdí."

Brazilec se po chaotickém Melbournském startu musel bát okamžitého odstoupení ze závodu, ale nakonec získal fantastické páté místo a za zády udržel Daniela Ricciarda z Red Bullu.

"Týmu i mně konečně spadl kámen ze srdce. Jsme schopni získat body! Pro mě i každého v týmu to byl mimořádně emocionální závod," řekl šťastný Felipe Nasr.

Nejen Nasr, ale také Marcus Ericsson skončil poprvé na bodované pozici. Švéd loni závodil za Caterham, ale v jeho voze se mu bodovat nepodařilo. Švédský jezdec získal body poprvé od roku 1989, kdy se to podařilo Štefanu Johanssonovi.