Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Ricciardo není v pořadníku na místo ve Ferrari

Ricciardo není v pořadníku na místo ve Ferrari

Smlouvy s Red Bullem mu to nedovolují.

Daniel Ricciardo není kandidátem na závodní sedačku Ferrari, která se možná uvolní odchodem Kimiho Räikkönena. Maurizio Arrivabene nedávno řekl, že Ricciardo není na seznamu jezdců, kteří ho již oslovili kvůli zájmu o přestup a nyní nereálnost přestupu potvrdil i jezdec Red Bullu.

"Ani nevím, kde se ty drby vzali. Je to jako výbuch bomby," řekl Ricciardo pro oficiální web F1. "Možná je to kvůli tomu, že Ferrari je jediným špičkovým týmem s neuzavřenou jezdeckou sestavou pro příští rok, proto jsem s ním spojován já i mnozí jiní. Ale vůbec jsem se s nimi nemluvil, pouze si přes média posíláme vzkazy!"

Ricciardo si ale za přemnožené spekulace může sám, vždyť jen týden předtím v jiném rozhovoru mluvil o tom, jaký by byl přestup do Ferrari složitý kvůli smlouvám s Red Bullem, kterému se upsal už jako jezdec nižších sérií.

"V první řadě a především chci vyhrávat. Tam pramení většina mé letošní frustrace. Nejsme v pozici, ze které se dají vyhrávat závody, jenže právě to je jediná věc, po které jako jezdec toužím. Jsem mladý a hladový a cítím, že mám velký potenciál. Samozřejmě, s touto a s tamtou smlouvou je to složité. Nemůžu si jen tak říct: "OK, půjdu raději do Ferrari," to nejde. S některými věcmi se nedá hnout, a pokud jsem správně pochopil své smlouvy, pravděpodobně bych nemohl odejít.

Asi ale nemůžu nic vyloučit, nemám zkušenosti s věcmi kolem kontraktů, nejsem v F1 zas tak dlouho. Jsem si jistý, že věci se mohou změnit, už kvůli tomu, co před novináři nedávno řekl Dietrich (Mateschitz). Nikdy nemůžete vědět, co se stane. Ale jak jsem řekl, je to nepravděpodobné."

ricciardomonaco

Australan také prozradil, že stejně jako většina ostatních pilotů z juniorského programu Red Bullu, ani on nemá kontrakt se žádnou manažerskou společností. Se smlouvami mu pomáhá jeden právník, a kdyby si chtěl dohodnout přestup, to nejdůležitější by zařídil sám a osobně.

Christian Horner však tvrdí, že Ricciardo si s manažerem nebude muset dělat starosti ještě celá léta.

"Ano. A ne jen do konce příštího roku," odpověděl Horner na otázku, zda má Ricciardove služby zajištěny i pro sezónu 2016. "Jeho situace je velmi, velmi jasná a všechny zprávy o možném přestupu jsou pouze zbytečné spekulace."

Co tedy Ricciardovi zbývá? Doufat v rychlé zlepšení konkurenceschopnosti pohonných jednotek od Renaultu a návrat Red Bullu mezi týmy s nejrychlejšími vozy.

"Myslím, že bychom potřebovali vidět nějaký důkaz nebo doklad o tom, že mezera se příští rok uzavře. Renault je ochoten dát nám to a mi potřebujeme, aby se k tomu zavázali. Tyto věci jsou v kompetenci Christiana a lidí z vedení, ale potřebuje to vědět i chlapík za volantem. Red Bull si to zaslouží, má ingredience potřebné k vítězení a zaslouží si mít celý vítězný balík," řekl Australan.