Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Mluví Pierre Dupasquier pravdu...

Mluví Pierre Dupasquier pravdu...

...ohledně aféry kolem pneumatik?

Tento týden jsme přinesli článek, který se vrací k více jak rok staré aféře ohledně pneumatik. V něm šéf Michelin Motorsport Pierre Dupasquier překvapivě prozradil, že ačkoli FIA představila novou měřicí metodu na šíři běhounu pneumatiky, nikdy ji nepoužila a vlastně tím dala za pravdu Michelinu, že i přes nařčení ze strany z Ferrari nikdy nepodváděl.

Svou argumentaci podpořil slovy, že Michelin svou pneumatiku od té doby neměnil.

"My jsme naši pneumatiku vůbec nezměnili od té doby," řekl Pierre Dupasquier ve stejném rozhovoru. "Tento rok nasazujeme stejnou pneumatiku jako loni před Maďarskem. Jediné, co jsme udělali, že jsme na každou stranu běhounu přidali značky, aby byl viditelnější a dal se snadno měřit. Jinak jsme neměnili vůbec nic."

Jenomže tato Dupasquierova slova jsou v přímem rozporu s tím, co Michelin vydával v tiskových prohlášeních minulý rok. V preview na Grand Prix USA minulý rok Pascal Vasselon, manažer programu Michelinu pro F1, řekl:

"Do Indianapolis přivezeme dva nové typy suchých pneumatik, vychází z nové konstrukce, na které jsme pracovali před Grand Prix v Monze."

V PR rozhovoru s Pierrem Dupasquierem sestaveným a publikovaným Michelinem 2.9. 2003 pak Francouz doslova říká:

"Naši lidé pracují 24 hodin denně od minulé středy a nové pneumaiky jsou testovány v Monze."