Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel mění názor: Byl to běžný incident

Vettel mění názor: Byl to běžný incident

Emoce už opadly.

Christian Horner měl včera pravdu, Vettelova hlava vychladla a z "torpédování" v první zatáčce čínského závodu se stal běžný závodní incident.

Po incidentu v první zatáčce, na který doplatili oba jezdci Ferrari, se Sebastian Vettel a Daniil Kvjat potkali v zákulisí před ceremonií na stupních vítězů a čtyřnásobný mistr světa Rusovi velmi razantně řekl, co si myslí o jeho způsobu závodění. Ale jak předpověděl Christian Horner, Vettel po zhlédnutí videozáznamu změnil názor a má mnohem více pochopení pro manévr svého soupeře.

"To v prvním kole byl nakonec běžný závodní incident," přiznal jezdec Ferrari. "Kimi (Räikkönen) v první zatáčce zablokoval kola a já jsem se ho snažil předjet po vnitřní straně. Daniil byl za mnou, měl lepší start než já a chtěl udělat totéž. Já jsem byl odhodlaný předjet Kimiho, Daniil byl odhodlaný předjet mě. Kimi se začal vracet z levé strany a Kvjat vjel napravo a já jsem na něj reagoval. Z mé pozice jsem opravdu nevěděl, kam se hnout, protože jsem byl mezi Kimim a Daniilem jako v sendviči.

Snažil jsem se z toho dostat složením nohy z plynu a dupnutím na brzdu, ale nebylo kam uhnout, takže jsem kolidoval s Kimim. Samozřejmě mi je velmi líto, jak to dopadlo. Není dobré vrážet do vozu stejné barvy jako to vaše."
 
Daniil Kvjat po závodě poukazoval hlavně na to, že nemohl vědět, co dělá Räikkönen: "Byl to logický krok. Vidíte mezeru a jdete do ní. Kdyby neměl na vnější straně další vůz, bylo by to v pořádku. Ale já mám jen dvě oči a Kimiho jsem nemohl vidět, takže bylo na něm, aby si s tím poradil."