Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Sainz dostal zaslouženou odměnu za svou oběť

Sainz dostal zaslouženou odměnu za svou oběť

Toro Rosso získalo čtyři body a kleslo na 6. místo.

„Bláznivý závod!“ ulevil si Carlos Sainz. „Když jsem najížděl do první zatáčky, uviděl jsem, jak se Daniil vrací na dráhu, a honem jsem se mu musel vyhnout, abych do něj nenarazil. Pro stáj by to byla katastrofa. Dostal jsem smyk, ale byla to nutná oběť. Od té chvíle jsem zachovával klid, byl velmi trpělivý. Neudělali jsme žádné chyby a z posledního místa to dotáhli na osmé.“ Sainzovy čtyři body byly zaslouženou odměnou za pohotovou reakci v úvodu závodu.

Kolega Daniil Kvjat (na snímku) závod sledoval s těžkým srdcem, protože se toho v něm událo hodně a on chtěl být jeho součástí. „Mrzí mě to tím víc, že jsme dnes mohli docela slušně bodovat. Auto bohužel zdechlo a nechalo nás na holičkách…,“ smutně shrnul své dojmy.

Přesnější vysvětlení neposkytl ani šéf stáje Franz Tost: „Záhy po startu Daniil při brzdění zablokoval levé přední kolo. Následkem toho trochu vyjel z dráhy, a když se na ni vracel, způsobil potíže Carlosovi. Ten dostal hodiny a propadl se na poslední místo. Daniil pokračoval na dvanácté pozici a tu si hájil, dokud ho nepřinutilo zastavit úplné selhání elektroniky. Přesnou příčinu prozatím neznáme.