Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pérez: Byla to nejtěžší kvalifikace v sezoně

Pérez: Byla to nejtěžší kvalifikace v sezoně

Force India nedostala do třetí fáze ani jeden vůz.

Neveselo truchlivo bylo po dnešní kvalifikaci na VC Maďarska v boxech Force India. Ani jedno auto nepostoupilo do Q3 a nic nenasvědčuje tomu, že by zítra mělo být líp.

Lepší z dvojice pilotů byl nakonec dvanáctý Esteban Ocon: „Mysleli jsme, že dopadneme lépe. Tohle ale není trať pro nás a k průniku do top ten nám chyběla rychlost. Přesto jsem měl z auta dobrý pocit a věřím, že v závodě z něj dostanu víc.

Sergio Pérez se do druhé fáze dostal ne s odřenýma, ale napůl utrženýma ušima a ani v ní nijak nepřesvědčil. Mexičan pochopitelně optimismem nehýřil: „Pro mě to byla nejnáročnější kvalifikace v sezoně. Mám neustálé problémy s přední částí vozu. Už jsme udělali několik úprav jak včera, tak teď po třetím tréninku. Nic ale nepomohlo. Moje první kolo v Q2 nestálo za nic a ani při druhém pokusu jsem nemohl využít svůj veškerý potenciál. Startovat ze čtrnácté pozice na okruhu, kde se tak špatně předjíždí, nebude žádný med. Naše strategické možnosti jsou hodně limitované, ale snad bychom se mohli dostat k bodům.“