Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Hamilton: Druhá řada? Dost dobrý výsledek!

Hamilton: Druhá řada? Dost dobrý výsledek!

Bottasovi se v rozhodující chvíli přehřály pneumatiky.

Tak tohle se nepovedlo. Mercedesy na Hungaroringu rychlostně nestačily na Ferrari. Lewise Hamiltona a Valtteriho Bottase čeká zítra řešení rébusu, jak z druhé řady probourat rudou zeď před sebou.

Dnes jsem do toho musel dát všechno,“ svěřil se Bottas. „Už při své první jízdě jsem zajel docela dobré kolo. V třetí části kvalifikace jsem byl při druhém pokusu rychlý v prvním a druhém sektoru, ale potom se mi pneumatiky přehřívaly, a tak jsem v třetí části ztrácel čas. Celkově si myslím, že jsme dnes na víc neměli. Překvapilo mě, jak byly rychlé vozy Ferrari. Včera jsme doufali, že si to o první startovní pozici rozdáme ve vyrovnaném boji. Ten z toho nakonec byl, jenže oni měli náskok.

Hamilton musel navíc skousnout porážku i od týmového kolegy: „V tréninku jsem se v tomhle autě vůbec necítil dobře. Před kvalifikací jsme udělali několik změn a můj dojem se začal zlepšovat. Když jsme dopoledne viděli, jak to Ferrari sviští, věděli jsme, že bude rychlé. Vzhledem k tomu je podle mě druhá startovní řada dost dobrý výsledek. Časy v jednotlivých kvalifikačních kolech jsem měl v zásadě dobré, ale v první jízdě třetí části kvalifikace jsem udělal ve čtvrté zatáčce chybu. Pak šlo už jen o to, zajet kolo na jistotu, abych měl solidní započítaný čas. Jak se zdá, Ferrari má o tomhle víkendu převahu. Tenhle závod bývá jen kroužením po okruhu bez možnosti předjíždění, takže v něm nebývá moc příležitostí si polepšit. Ale dáme do toho maximum, co bude v našich silách.“