Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Povolán od žehlicího prkna

Povolán od žehlicího prkna

Di Restu současný monopost nešokoval.

Vskutku nezapomenutelný den zažil v sobotu na Hungaroringu Paul di Resta. Dopoledne ještě komentoval průběh dění na autodromu pro britskou televizní stanici SkySports, pár hodin na to už seděl v kokpitu.

Zrovna jsem si žehlil košili pro vstupy v přímém přenosu, když mě volali od Williamsu,“ pochechtával se skotský závodník, který nicméně asi v podvědomí s něčím podobným musel kalkulovat. Zdravotní problémy Felipeho Massy byly známy delší dobu.

Brazilec to ale nechtěl vzdát do poslední chvíle. „Ráno ho prohlédli lékaři a dali dobrozdání, že může závodit. Také Felipe byl přesvědčen, že to půjde, Opak byl bohužel pravdou,“ uvedl technický ředitel Williamsu Paddy Lowe, který dle svých slov už zažil klidnější víkendy. „Ještě nikdy jsem nezažil, aby se takhle střídali jezdci!

Di Resta naskočil do velké ceny po 1343 dnech a bez jakékoliv zkušenosti se současnou specifikací monopostů. Mnozí pochybovali, zda vůbec splní kvalifikační limit. Jenže skutečnost vypadala docela jinak. Di Resta se s FW40 bleskově sžil a dokonce dokázal porazit Marcuse Ericssona. Týmový kolega Lance Stroll zůstal také na dohled.

Auto mě nešokovalo. Myslel jsem si, že bude rychlejší. Je třeba v něm o něco dřív brzdit a trochu hůř se řídí. Plyn má delší odezvu než za mých časů, takže musím přijít na to, jak zabránit protáčení kol,“ zhodnotil své účinkování.