Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Sauber: Vylepšení pokrok nepřinesla

Sauber: Vylepšení pokrok nepřinesla

Wehrlein nečekal nic lepšího.

Pascal Wehrlein a Marcus Ericsson dokončili Velkou cenu Maďarska na 15. a 16. místě, tedy jako poslední z těch, kteří projeli pod šachovnicí. Sauber se nyní soustředí na testy, které se na Hungaroringu uskuteční příští úterý a středu. Tým do nich nasadí dva piloty z F2: Nobuharu Macušitu a Gustava Malju.

Byl to těžký závod. Neměli jsme takovou výkonnost, v jakou jsme doufali,“ konstatoval (po kolikáté už?) Ericsson. „Je to velké zklamání, protože jsme doufali, že připravená vylepšení aerodynamiky přinesou efekt. Časy na kolo jsme však nemohli nikomu konkurovat.

Výsledek je to dobrý, když vezmete v úvahu, že jsem startoval z osmnácté pozice. Víc jsem nemohl čekat,“ řekl na rovinu Wehrlein.

Špatně bylo už to, že oba museli při fázi za safety carem do boxů: Pascal kvůli probrzděným ploškám na pneumatikách a Marcus kvůli defektu. Proto jsme pro ně následně zvolili odlišné strategie,“ vysvětloval šéf stáje Fréderic Vasseur. „Zatím ostatním nestačíme. Vypadá to, že i další velké ceny budou pro náš těžké.“