Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Toro Rosso: Kam se poděl dobrý víkend?

Toro Rosso: Kam se poděl dobrý víkend?

Kvjat dostane penalizaci 20 míst.

Mechanici Toro Rosso budou muset jít za svými jezdci na startovním roštu hodně daleko. Kvalifikace se nevydařila a v týmu převažuje velké zklamání. Násobí ho i penalizace, která postihla ruského jezdce Daniila Kvjata.

Se 14. místem v kvalifikaci jsem velmi nespokojený,“ netajil se Carlos Sainz, „protože jsme do té doby měli dobrý víkend. Od prvního tréninku jsem se pohyboval mezi deseti nejrychlejšími. Moje kola byla velmi dobrá. Na počátku kvalifikace jsme věřili, že máme na první desítku. Výsledek je proto velmi frustrující. Myslím, že jsem z auta dostal maximum. Musíme se podívat, co udělat, aby to zítra bylo lepší.

Daniil Kvjat toho o víkendu moc nenajezdil, takže do rozhodujícího souboje s časem nenastupoval ve snadné pozici. „Ve třetím tréninku jsme měli problémy s pohonnou jednotkou, ale chlapci odvedli skvělou práci, když stihli motor vyměnit včas před kvalifikací. Zkoušel jsem zajet co nejlepší kolo, ale dnes jsem se v autě necítil dobře.“ Rus stejně neměl nijak velkou motivaci, protože penalizace 20 míst na startu by ho stejně odsunula na chvost startovního pole.