Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ocon pomýšlel na pódium

Ocon pomýšlel na pódium

Péreze srazil zpět nepovedený pitstop.

Jestliže ještě někdo pochyboval o jezdeckých schopnostech Estebana Ocona, musel dnes přiznat, že se mýlil. Francouzský mladík se v Monze prezentoval jako ostřílený mazák a dlouho stál v cestě daleko zkušenějšímu Räikkönenovi.

Závod jsem si opravdu vychutnal a jsem se svým výkonem navýsost spokojený. Na druhou stranu jsem trošičku zklamaný, protože jsem si opravdu myslel, že by to mohlo vyjít na stupně vítězů, Ale buďme realisty, na Mercedes ani Ferrari prostě nemáme. Šesté místo je maximem možného. V jedné části jsem měl skvělý souboj s Räikkönenem. Snažil jsem se ho ze všech sil udržet za sebou, ale byl příliš rychlý. Potom jsem dlouho bojoval se Strollem. Byla to těžká práce, ale nepustil jsem ho,“ líčil svoje zážitky rozjařený Ocon.

Méně povedený víkend absolvoval Sergio Pérez: „Předně chci poděkovat týmu, že tak bravurně zvládl výměnu převodovky na mém voze. Co jinak říct? Moc se mi nedařilo. Potíže přišly už v pátek, v sobotu jsem se nedostal do Q3. Dnes jsem měl v prvním stintu z auta dobrý pocit. Jenže se nám nepovedl pitstop a já po něm uvázl v provozu. Tady jsem poztrácel vteřinky, které mně pak chyběly na Williams. Možná kdyby se jela ještě dvě kola, zvládl bych to. Jenže na to se nehraje.

Jeden charakteristický detail – ani v jednom vyjádření není sebemenší zmínka o týmovém kolegovi…